Många känner sig otrygga i Sala. I den nationella trygghetsundersökningen från 2021 upplever 47 procent i norra Västmanland en stor oro för brottslighet i samhället. 29 procent upplever en otrygghet vid utevistelse i det egna bostadsområdet sent på kvällen. Sex procent uppger att deras oro för brott har påverkat deras livskvalitet.
Med den politik som förts på nationell nivå är inte dessa siffror förvånande och det behöver tas på allvar. Det såg mer eller mindre ut på samma sätt i undersökningen som gjordes 2017. Med den bakgrunden kan vi konstatera att de åtgärder som vidtagit i Sala kommun i syfte att öka tryggheten bland invånarna inte har haft någon effekt över huvud taget.
Annons
Annons
För Sverigedemokraterna är brottsbekämpning i första hand inte en kommunal angelägenhet. Många av de åtgärder som krävs måste vidtas på riksnivå i form av ansvarsfull invandringspolitik, skärpta lagar och fler poliser med ökade befogenheter. I avvaktan på en regering som inser detta vill vi på kommunal nivå göra allt vi kan för att tvinga tillbaka brottsligheten och öka tryggheten och säkerheten för invånarna.
En röst på Sverigedemokraterna i höstens val är en röst för ett tryggare Sala. Vi kommer aktivt arbeta för att införa följande:
Situationsanpassad brottsprevention, belysning, kameraövervakning.
Fördjupade registerkontroller på all personal som i tjänst kan tänkas komma i kontakt med barn och ungdomar.
Snabb klottersanering och åtgärd av skadegörelser.
För Sala ska vara en trygg stad att låta sina barn växa upp i.
Henric Eriksson (SD), kandidat till kommunfullmäktige