Annons

Annons

Annons

Salas slitna skollokaler

Insändare
Det är kanske dags att sälja av lite skog igen...

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Åkraskolans nya och gamla skolmoduler.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Jag mötte i lördags en hen vid nya modulerna på Gärdesta. Hen tittade på dem och frågade varför de stod där. Det är en ny skola sa ja. Då sa hen ”vad är det för fel på den andra skolan”? Inget fel blev mitt svar. ”Varför byggs det då en ny till oss” var hens nästa fråga. Vad svarar man på det? Att en upphandling gjorde att du måste byta skola från en modul till en annan modul bredvid.

Annons

Efter att ha pratat en stund, sa hen ”dumt bestämt av dem som bestämmer". ”De frågade inte mig”. Kanske var hen inte med på rektors barnkonsekvensanalys inför beslutet om att byta moduler?

Annons

Jag med flera önskar få en offentlig redovisning av hur mycket billigare det här blir för kommunens invånare. Jag förstår att pengarna rullar när man hör att bara markberedningen kostade 15 miljoner kronor. Förhoppningsvis får kommunen in en bra slant för att de nya upphandlarna inte klarade av att få skolan klar i tid. Ett vite borde ha varit bättre för alla berörda.

Kanske politikerna skulle ha lyssnat vad hen hade tyckt! Om det här har blivit dyrare istället för att, som politiker trodde skulle bli billigare, tänker man då lägga besparingsåtgärder på alla skol-, förskole- och fritidsverksamheter?

Hoppas att det inte blir samma visa om/när förskolor ska till moduler under upprustningsarbetet.

Intresserad skattebetalare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan