Annons

Annons

Annons

Tärnsjö

Insändare
PRO-styrelsen i Tärnsjö protesterar!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Biblioteket i Tärnsjö.

Bild: Lisa Parland

Annons

Det kan inte vara sant. Ska Tärnsjö biblioteks öppettiden minska med en dag i veckan?

Information har gått ut om att det ska vara stängt på onsdagar på grund av personalbrist. Det betyder att biblioteket, som också ska vara skolbibliotek, bara har öppet två dagar i veckan.

Vi i Tärnsjö PRO:s styrelse vill protestera kraftfullt mot denna åtgärd!

Biblioteket har en mycket viktig samhällsfunktion vars öppettider i stället borde öka. Där finns flera viktiga funktioner för lokalbefolkningen förutom möjlighet att kostnadsfritt låna böcker, stimulera litteraturintresset och bedriva flera olika former av kulturupplevelser, ska det också att vara en mötesplats för  lärande, information och samhällsfrågor.

Annons

Annons

För att undvika personalbrist är det angeläget att skapa en god och trygg arbetsmiljö med kontinuitet och möjlighet till utveckling av verksamhet med lokal förankring. Att känna sig säker på att få ordna, planera och utveckla verksamheten på sitt ”eget” bibliotek utan att man ska rycka in här och där för att ”täcka upp” på andra bibliotek i kommunen är säkert en avgörande faktor för en god personalstrategi och arbetsmiljö där personalen trivs och vill stanna kvar.

Vi i Tärnsjö PRO förening ser allvarligt på riskerna med minskade öppettider. Är det början på slutet för vårt bibliotek?

Styrelsen i Tärnsjö PRO genom:

Eva Lööf, ordförande

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan