Annons

Annons

Annons

Heby

Insändare
Sanningen om Heby

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mats Wikman

Annons

Replik till Marie Wilén (C) på din beskrivning av Heby kommun i SA 12/8.

Om man bor i Huddunge upplever man inte att kommunen vill satsa på något mer än hemhjälp för behövande.

För cirka 12 år sedan meddelande Carina Schön (S), som var kommunalråd då, att Huddunge och Enåkers skolor skulle läggas ner. Det var ett dråpslag för två bygder som haft skolor sedan skolplikten infördes.

Annons

Annons

Ilskan över beslutet gjorde att grupperingar av människor i båda församlingarna ville starta upp friskolor med egna styrelser utan ekonomisk vinning. Enåker lade ner sitt projekt, men Huddunge kämpade på och skolan köptes in, personal anställdes och allt kom igång igen. Hur blev det då? Jo, skolan är fylld till max och rektorns största bekymmer är om man ska bygga ut skolan.

Kommunen erbjuder inte heller dagis. Så hur skulle man lösa det? Jo, man bildade ett föräldrakooperativ, prästbostaden köptes in och ett omfattande arbete med utbyggnad och anpassning till barnen gjordes med ideellt arbete. Och hur gick det? För närvarande knökfullt och minst ett års kö för nya barn.

Ni framhåller att kommunen har byggt ut bredband till 85 procent på landsbygden och 73 procent i tätorterna. Sanningen är att Huddunge fiberförening har stått för det mesta här i trakten. Utan dem hade ingen i byarna haft fiber. Stort tack till alla som jobbat med ovannämnda projekt!

Till slut en kommentar om S+C-alliansen: Det var nog inte väljarna som röstade för det. Berätta före valet om en röst på C är för borgerligt styre eller för C+S eller vice versa,

Huddungebo

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan