Annons

Annons

Annons

Valet 2022 Sala Heby

Debatt
Vi ska stärka Salas kärnverksamheter

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi sverigedemokrater går till val med sikte på att stärka och fokusera på kommunens kärnverksamheter, skola vård och omsorg.

Inom skolan ser vi behovet att andelen behöriga lärare måste öka och att elevhälsan stärks. Vi ser positivt att varje barn bemöts utifrån sina individuella förutsättningar och vi anser att särskild hänsyn måste ges till barn och unga med funktionsvariationer av olika slag för att skapa en värdig skola för alla. Vi vill även att landsbygdsskolorna utvecklas inte avvecklas. Någon nedläggning kommer vi inte att stödja. Landsbygdsskolorna är viktiga för att hela kommunen ska leva.

Annons

Annons

Inom vård och omsorg vill vi avskaffa de delade turerna och på så vis förenkla vardagen för de anställda, lätta deras arbetsbörda samt minska stress och belastning. Det är oerhört svårt för de anställda att få ihop sitt livspussel med sådana arbetsförhållanden. I de kommuner där delade turer har avskaffats så har det tydligt minskat sjukfrånvaron.

Magnus Edman (SD).

Bild: Ari Korzeniowski

Vi vill även att kommunen vid nyanställningar inom vård och omsorg ska begära ett utdrag ur belastningsregistret. Allt för brukarens trygghet. Det finns idag inget lagkrav för detta men möjligheten att begära ett utdrag finns och är möjlig.

Slutligen ser vi tryggheten i allmänhet som väldigt viktig. Skadegörelse och klotter har ökat den senaste tiden och drabbar ofta kommunens fastigheter. Kommunen har idag påbörjat ett arbete med trygga stråk/platser. Detta arbete måste fortgå och utvecklas ytterligare. Bättre belysning, övervakningskameror är ett bra preventivt sätt. Sala kommun ska vara en trygg kommun att leva och vistas i även efter mörkrets inbrott.

En röst på Sverigedemokraterna är en röst för förändring.

Magnus Edman (SD), gruppledare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan