Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Alla ska med när Sverige ställer om!

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

När priserna stiger och mycket händer i världen ökar också oron för den egna ekonomin. Miljöpartiet de gröna vill att vi ska hjälpas åt, utan att tappa takten i klimatomställningen. Stödet skall gå till de med störst behov, inte de som släpper ut mest. Man ska ha råd att leva, istället för att det ska bli billigare att släppa ut. MP vill möta hushållens ökade kostnader genom att sänka momsen på mat, sänka priset på buss och tåg, sänka skatten för jordbruket och i glesbygd. Vi vill införa stöd för hushåll med lägre inkomst att leasa en elbil och införa lätt-att-ladda-garanti, inflationssäkra barnbidrag, underhållsstöd och bostadsbidrag samt höja pensioner och studiestöd.

MP strävar också efter lägre elräkning, denna vinter och alla därefter!

Annons

Ingela Kilholm Lindström (MP).

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

När elpriserna skenar och människor är oroliga för vintern är det viktigt att hjälpa här och nu – men också att hitta lösningar på lång sikt. Vi ska bryta beroendet av fossil energi från diktaturer och satsa på energieffektivisering och närproducerad och förnybar energi. MP vill sänka energikostnaderna genom att staten tar 80 procent av kostnaden för energieffektiviserande åtgärder för både privatpersoner, flerfamiljshus, föreningar och företag. Vi vill även avskaffa skatterabatten på el för serverhallar, fördubbla antalet energirådgivare, reformera elmarknaden och separera ut fossilgaspriserna och kraftigt öka takten i utbyggnaden av el från vind och sol.

Under året har många utredningar gjorts kring partiers olika ambitionsnivåer. Där är det solklart, enligt WWF och Naturskyddsföreningen, att Miljöpartiets politik är den mest ambitiösa när det kommer till miljö och klimat.

Miljöpartiet hamnar även i topp när det gäller bäst för havet, enligt Sportfiskarna. Bäst för HBTQI-personer, enligt RFSL. Bäst för cyklister, enligt Cykelfrämjandet. Bäst för djuren, enligt Djurens Rätt Bäst för biståndet, enligt Diakonia.

Sandra Boström (MP)

Annons

Annons

Det finns mängder av anledningar att rösta grönt. Men i grunden är valet enkelt. Ett röd-grönt styre, som satsar på klimatet, eller ett blå-brunt som blundar för verkligheten. Miljöpartiet är garanten för en snabb och rättvis klimatomställning – och för att hålla SD utanför makten.

Varje röst är viktigare än någonsin – tack för att du röstar grönt redan idag!

Miljöpartiet de gröna Sala!

Ingela Kilholm Lindström

Beatrice Woldert

Erik Åberg

Mats Hellstrand

Sandra Boström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan