Annons

Annons

Annons

Valet 2022 Sala Heby

Så följer du valet med SA – håll dig uppdaterad hela valdagen

En kvar till valdagen. SA bevakar naturligtvis den spännande slutspurten och har laddat upp ordentligt inför söndagen.

– Vi kommer att direktrapportera under hela söndagen och följa rösträkningen minut för minut, säger Mats Wikman, chefredaktör för Sala Allehanda.

SA:s kommunreportrar Lisa Parland och Rasmus Hammarström kommer att guida dig på valdagen och ge dig de allra färskaste rapporterna.

Bild: Mats Wikman

Annons

Valrörelsen går in på upploppet och på söndag kväll har vi förhoppningsvis en fingervisning om hur Sala- och Hebyborna vill att deras kommuner ska styras.

– Vi märker att intresset för valet är stort bland våra läsare. Och vi har under året granskat många av de sakfrågor som människorna på våra orter tycker är viktiga; skolan, badhusen, fiberutbyggnaden och mycket annat.

– Nu vill vi ge våra läsare möjligheten följa lokalvalet minut för minut. För i små kommuner som Sala och Heby är marginalerna extremt små, och det har till och med inträffat att en enda röst fällde avgörandet mellan blocken!

På valdagen kommer Sala Allehanda så klart att åka ut till vallokaler och träffa ortsbor som ska rösta, och direktrapportera i text bild och video.

Annons

Direktrapporteringen kommer att gratis vara tillgänglig för alla att läsa.

Annons

– För att läsa vår fördjupande journalistik krävs en prenumeration, berättar Mats Wikman.

Du kommer även att kunna följa rösträkningen i realtid för riksdagen, regionen och kommunerna i följande artiklar. Så fort vallokalerna stänger vid klockan 20 börjar de första resultaten att presenteras.

Från midnatt och framåt väntas Valmyndigheten ha preliminära valresultat från de tre olika valen.

Här hittar du realtidsuppdatering av de olika valen:

Riksdagsvalet

Regionvalet

Sala kommun

Heby kommun

Fakta

Tider att hålla koll på

Valdagen 11 september

  • 08.00: Vallokalerna öppnar.
  • 20.00: Röstningen avslutas och rösterna börjar räknas i vallokalen. Valet till riksdagen räknas först, följt av valet till kommunfullmäktige och sist till regionfullmäktige.
  • Cirka 20.30: De första preliminära valresultaten från olika vallokaler börjar komma in till Valmyndigheten. Dessa går att följa i realtid på salaallehanda.com
  • Under natten presenteras ett preliminärt valresultat.

12 september

  • Är sista dagen som en brevröst kan tas emot hos Valmyndigheten.
  • Länsstyrelsen påbörjar den slutgiltiga rösträkningen. Även personrösterna räknas då, med valet till riksdagen först, följt av kommunfullmäktige och till sist regionfullmäktige.

14 september

  • Under onsdagen räknas kommunernas valnämnder sena förtidsröster. Om tiden inte räcker till kan räkningen förlängas till torsdagen. De räknade rösterna lämnas sedan till länsstyrelsen så att de även kommer med i den slutgiltiga rösträkningen. Källa: val.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan