Annons

Annons

Annons

Heby

Huddunge har blivit mer attraktivt!

Text

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Kommentar till insändaren från ”Huddungebo” 7 september.

Huddunge sockens befolkning har ökat med 31 invånare mellan årsskiftena 2018 och 2021, och det bor 505 människor i Huddunge och byarna runtomkring. Det visar att Huddunge är mer attraktivt nu att leva, bo och verka i än tidigare!

Annons

Det beror helt riktigt på Huddungebornas arbete och engagemang, som ”Huddungebo” skriver.

Jag vill ändå påminna om att Centerpartiet i Heby kommun stöttade Huddungeborna 2010 i kampen för att behålla skolan, istället för en snabb nedläggning av skolan, som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Moderaterna drev. Till slut fick Huddungeborna, Centerpartiet, Lokala partiet, Kristdemokraterna och Liberalerna dem att ändra sig. Skattebetalarna i kommunen finansierar förskola och skola med en så kallad skolpeng.

Annons

Centerpartiet skulle gärna vilja göra fler satsningar som skulle komma Huddungebygden till del och dessa är höjt föreningsstöd, återinförande av kommunalt bidrag till enskilda vägar och bättre pendlarparkering i Harbo för att man smidigare ska kunna ta bussen till Uppsala. Satsningar måste ske i den takt kommunens ekonomi tillåter.

Huddungebo skriver i sin replik till min insändare: ”Ni framhåller att kommunen har byggt ut bredband till 85 procent på landsbygden och 73 procent i tätorterna.” Nej, kommunen bygger inte bredband, däremot skrev jag: ”Kommunen har förbättrat samarbetet med de privata bredbandsaktörerna. Det har gjort att hushållens bredbandstäckning har ökat kraftigt.” Jag är mycket tacksam för de stora insatser lokala aktörer gjort och gör, och har även uppfattat att det finns än mer kvar att göra för att förbättra samarbetet med kommunen. Bredbandsstödet på den nationella nivån måste också öka för att det ska bli ekonomiskt rimligt att gräva fiber till alla invånare i kommunen och det jobbar Centerpartiet hårt med.

Annons

Det är valresultatet som avgör vilka som ska styra kommunen, och 2018 fick inte de borgerliga partierna ett tillräckligt bra resultat för fortsatt styre, och det beklagar jag. Heby kommun måste styras, och till slut blev det ett majoritetsstyre med Centerpartiet och Socialdemokraterna som lett till stabilitet och förbättrad ekonomi i kommunen. Centerpartiet går nu till val, utan att ha gemensamt program med något annat parti. Valresultatet den 11 september avgör framtida styre av Heby kommun!

Marie Wilén, kommunalråd och Centerpartiets förstanamn i kommunvalet

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan