Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Självinsikt saknas helt i Liberalerna

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.


Replik till Liberalernas insändare den 25 oktober.

I SA, 25/10 går Liberalerna till attack mot alla sina forna kollegor. Först får Centern en känga, för att de kom överens med Socialdemokraterna, sen får Moderaterna och Kristdemokraterna en känga för att de valt att samarbeta i opposition med Sverigedemokraterna och Salas Bästa.

Annons

Istället för att utvärdera det urusla valresultat de lyckats åstadkomma, där de nästan trillade ur fullmäktige och som parti totalt fick färre röster än vad jag, Amanda Lindblad (S) eller Karl Magnus Edman (SD) lyckades få själva i personröster, väljer de att skylla allt hemskt i världen, på alla andra.

Innan valet var det också mycket snack från Liberalernas företrädare om att de skulle garantera ett borgerligt styre. Samtidigt så har de spenderat den senaste månaden med att själva förhandla med Socialdemokraterna och Miljöpartiet? De har öppet krävt ordförandepost i skolan för deras vice ordförande i utbildnings och arbetsmarknadsnämnden, Mårten Hemström innan valet. Mårten som lever i någon villfarelse av att han som vice ordförande försökte rädda Salas skolor, samtidigt som de la en budget som innebar massiva neddragningar, utan att ta ett enda beslut och nu försvarar de även de 25 miljoner kronor som skulle skäras ner 2019! Något som de då var emot, precis som oss? Ungefär som Åkraskolan.

Annons

Hanna Westman (SBÄ).

Bild: Rasmus Hammarström

I själva verket har han mer stått för kaos och anarki emot sin egen Allians och lagt motförslag till sin C-ordförande i nämnden vilket gjorde att möten blev outhärdligt extra långa för övriga deltagare och gav tjänstepersoner mycket övertid.

Att folk inte gått på Liberalernas populism under mandatperioden och faktiskt kunnat följa med i turerna i Sala Allehanda och andra medier har troligen satt sina spår i antalet röster.

Annons

Troligen så har de även misslyckats fullständigt med att få det de ville ha i förhandlingarna med Socialdemokraterna? Nu står de ensamma, utan röster eller samarbete, med sitt enda mandat som varken gör från eller till.

Det är ledsamt att se att självinsikten saknas helt! Lycka till Liberalerna!

Hanna Westman, ordförande för Salas Bästa

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan