Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Villfarelser och verklighetsfrånvänt från Mårten Hemström (L)

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik till Liberalernas insändare den 25 oktober.

Mårten Hemström ondgör sig bland annat över att SD inte röstat på Alliansens förslag i större utsträckning de senaste åren. Det finns ju en logisk anledning till detta. Förslagen har inte legat i linje med sverigedemokratisk politik. Sen har jag som gruppledare i åtta års tid påpekat att vill man ha vårt stöd så bör samtal föras. Det har det tyvärr inte funnits något större intresse av från L och deras allianskamrater. De gånger det trots allt förts samtal har SD hedrat samtliga överenskommelser. Det kan man knappast säga om Alliansen. Det är fakta.

Annons

Annons

Mårten hänvisar att man inte kan samverka med icke borgerliga partier då politiken inte blir borgerlig. Att SD inte är ett borgerligt parti är korrekt, vi är ett mittenparti. Att leva kvar i ett tänk där endast borgerliga partier ska komma till tals eller ingå i konstellationer är mer ett önsketänkande än realistiskt nu när den politiska kartan har ritats om.

"Att vi fällde alliansens budget enbart för att visa makt är bara trams och det vet Mårten", skriver Magnus Edman (SD).

Bild: Rasmus Hammarström

Att vi fällde Alliansens budget enbart för att visa makt är bara trams och det vet Mårten. Alliansen hade två år med ekonomiskt underskott, kaos i skolan och som vi såg det mäktade man inte med sitt uppdrag som styre. Ett minoritetsstyre på 18 mandat mot oppositionens 27. Det var logiskt att pröva att se om en majoritetskoalition kunde ta över kommunen. Mårten Hemström bör också vara väldigt försiktig med att anklaga partier för att vara opålitliga. Herr Hemström har gång på gång lagt egna förslag i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden där han medvetet gått emot sina allianskollegor. Detta har lett till onödigt kaos samt om man ingår en samverkan med andra partier bör man hålla en gemensam linje.

Att väljarna gjorde SD till kommunens näst största parti och L till kommunfullmäktiges minsta, torde visa vilket parti som väljarna själva anser vara mer pålitliga och trovärdiga än andra. Kritik är alltid välkommet men lögner och fantasifoster kommer alltid bemötas resolut.

Magnus Edman, gruppledare för Sverigedemokraterna i Sala

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan