Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Tidigare brandmästaren Jan Lindberg utbildade Lions i HLR

Text

Detta är en läsartext.

Bild: Privat

Annons

På november månadsmöte var huvudprogrampunkten HLR (hjärt-lung-räddning) där Jan Lindberg med sin mångåriga erfarenhet delade med sig av sina kunskaper och lärde deltagarna det senaste inom HLR.

Annons

Annons

Ett genomgående budskap var att inte vara rädd för att göra en insats, för det är alltid bättre att göra något än ingenting. Det är den första insatsen på plats som räddar liv och hälsa i väntan på att ambulanspersonal kommer på plats. Jan visade också hur man använder sig av en hjärtstartare och hur man guidas av apparaten hela vägen och att det därför inte går att göra fel.

Jan Lindberg med sin mångåriga erfarenhet delade med sig av sina kunskaper och lärde deltagarna det senaste inom hjärt-lungräddning.

Bild: Privat

Månadsmötet inleddes med att presidenten Nils-Olof Roberg högtidligt välkomnade Jan Lundin som ny medlem i Lions Club Sala. Därefter drogs riktlinjerna upp för att starta en insamling av leksaker inför julen som sedan ska förmedlas, inslagna som julklappar, till familjer och barn som har det kärvt ekonomiskt och till de ukrainska flyktingbarnen i Salaområdet. Det beslöts också att anordna ett Lions jullotteri till förmån för Lions övriga hjälpverksamhet.

Hans Karlsson

Läs mer: Nu lämnar Janne räddningstjänsten: ”Jobbigaste utryckningarna har varit när offren varit unga”

Annons

Annons

Läs också: Alex blev hjälte när Mortens hjärta stannade: ”Jag hör att ett revben knäcks”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan