Annons

Annons

Annons

Heby

Insändare
Tänker ni fortsätta äventyra säkerheten för våra barn?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En fråga till det nya styret i Heby: Tänker ni fortsätta äventyra hälsan och säkerheten för våra barn? Hur försvarar ni den sjunkande kvaliteten på våra barns utbildning?

Barngrupperna i Heby tillhör de största i landet. Statistiskt ligger snittet på 15 barn per barngrupp i Sverige, vilket ändå kan låta mycket för en ”lekmannaförälder”. Som en jämförelse ligger Enköping på nio barn per barngrupp och Uppsala och Västerås på tolv. Men i Heby, där är det 18 barn per barngrupp. Det är för mig helt under all kritik.

Annons

Annons

Barngrupperna är för stora enligt insändarskribenten.

Bild: Rasmus Hammarström

Hur hinner personalen då med våra små? Det vill jag som förälder inte tänka på, för det gör de ju uppenbarligen inte, när pedagogen är ensam med tio barn och barnet hinner svälja en legobit, vilket jag får återberättat av en nästan gråtande pedagog som inte kunnat sova på natten efteråt.

Hur tror ni det känns att lämna det finaste man har i en sådan förskola? Där det ständigt är nya ansikten som ska ta emot mitt barn. För vilken personal vill stanna kvar i en sådan arbetssituation?

I grundskolan i Heby har man nu bestämt att klämma in 27, 28 barn i en och samma klass. I lokaler som är dimensionerade för kanske 16 barn! Så sitter alltså uppemot 30 stycken 7-8-åringar under dagarna, med undermålig ventilation och får huvudvärk. Med så lite yta i kapprummet att de knappt har plats att hänga upp sina kläder. Är detta ens lagligt?

Inte konstigt att det knappt är hälften av eleverna som uppnår kunskapskraven när de slutar nian, om det är på detta vis vi anser att deras arbetsmiljö ska vara. I ett läge där det behövs krafttag för att komma tillrätta med att skolresultaten i vår kommun är bland de sämsta i landet, är det åter dags att dra ned på resurserna? Var tänker ni att detta ska sluta?

Annons

Vi vill inte att det bara pratas. Eller tillsätts utredningar om hur man kan minska barngrupperna som politikerna sedan inte vågar göra verklighet av. Vilka barnfamiljer vill flytta hit och vilka pedagoger vill jobba här under dessa förhållanden? Heby dräneras. Detta har pågått i år efter år och måste få ett slut.

Upprörd förälder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan