Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Möjligheten att rusta torget ska finnas kvar!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Koalition Sala har i vårt budget förslag gått emot Vänsterstyrets förslag att ovillkorligen skjuta upp renoveringen av Stora torget."

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Koalition Sala har i vårt budget förslag gått emot vänsterstyrets förslag att ovillkorligen skjuta upp renoveringen av Stora torget. Att inte ha möjlighet att restaurera och åtgärda torget i Sala inför 400-årsjubileet 2024 känns som att ta ut förlusten i förskott. Detta är en händelse värt att fira och enligt vår mening är torgprojektet en del av det arbetet. Samtliga partier har stått bakom projektet fram tills nu.

Annons

Annons

De möjliga hinder för genomförande som nu utreds är inte orsak nog att fastslå att det är stört omöjligt att genomföra detta så väl behövda projekt. Om det visar sig att det går så är det såklart bra den politiska viljan och de medel som krävs att säkerställa att vårt historiska torg står klart till jubileumet finns kvar i budgeten.

Magnus Holm (KD), Magnus Edman (SD), Erik Hamrin (M) och Hanna Westman (SBÄ).

Bild: Rasmus Hammarström

Stora torget är i behov av, och förtjänar, en försköning efter decennier med där det bitvis sett ut som ett sandtag. Det är också viktigt ur ett tillgänglighetsperspektiv. Vår budget säkerställer att den försköningen går att göra innan vi fyller 400 år.

För Koalition Sala

Erik Hamrin (M), 1a v ordförande kommunstyrelsen

Magnus Edman (SD), gruppledare

Magnus Eriksson (SBÄ), gruppledare

Magnus Holm (KD), gruppledare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan