Annons

Annons

Annons

Livesänd längdåkning 22/23

Premiär på fredag – så gör du för att se skidsändningarna på Sala Allehanda

Fredag 9 december inleds årets Ford Smart Energy Cup – och därmed också Sala Allehandas satsning på livesänd längdåkning.

Totalt 30 tävlingsdagar väntar på sajten under vintern för dig som är, eller blir, prenumerant.

Så här gör du för att se sändningarna.

Karl-Johan Westberg och Lovisa Modig tog hem cupen ifjol. På fredag startar årets Ford Smart Energy Cup, som sänds live på sajten.

Bild: Johan Axelsson/Bildbyrån

Annons

Tack vare ett nytt samarbetsavtal mellan Sala Allehandas ägare Bonnier News och Svenska Skidförbundet längd kommer några av de största nationella tävlingarna att sändas live på sajten i tre år framåt.

På fredag är det premiär för Ford Smart Energy Cup, den nationella seniorcupen i längdskidor. De första deltävlingarna körs i Idre 9-12 december och kommer att sändas direkt på salaallehanda.com.

Annons

Annons

Under vintern väntar inte mindre än 30 tävlingsdagar, fördelat på tio helger, med allt från USM i Högbo till Skandinaviska Cupen i Östersund. Allt avslutas med SM-tävlingarna i Kalix där de sista nationella mästarna ska koras.

Fakta

Här är alla tävlingar som NT sänder

9-11 december: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Idre.
15-17 december: Ford Smart Energy Cup och Skandinaviska Cupen, Östersund.
6-8 januari: BAUHAUS Cup och JVM-test, Lycksele.
13-15 januari: Kopparskidan, Falun.
27-29 januari: USM, Högbo.
10-12 februari: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Ulricehamn.
4-6 mars: Folksam Cup, Järpen.
8-13 mars: JSM och Ford Smart Energy Cup, Gällivare.
24-26 mars: Ford Smart Energy Cup och BAUHAUS Cup, Boden.
31 mars-2 april: SM-avslutningen, Kalix.

Samtliga tävlingar kommer att sändas på salaallehanda.com/sport. Där går de också att se i efterhand som repriser.

För att se sändningarna måste du vara prenumerant på Sala Allehanda.

Så gör du för att se helgens tävlingar från Idre:

► Gå in på salaallehanda.com/sport

► Klicka på artikeln som heter LIVE-TV fredag 12.50: Svenska längdeliten drabbar samman i Idre. I den artikeln ligger tv-sändningen, som du startar genom att trycka på ”play”-symbolen och som går att se både på dator, läsplatta eller telefon. Det går även bra att se sändningen på TV:n via chromecast eller Apple Airplay.

Annons

Annons

► Du som redan är prenumerant, och har skapat ett konto på hemsidan, kan klicka på Logga in och sedan ange mejladress och lösenord.

► Är du prenumerant på papperstidningen, men har inte loggat in på sajten tidigare, klickar du på Logga in och sedan Skaffa inloggningsuppgifter här.

► Har du ingen aktiv prenumeration kan du teckna en genom att följa instruktionerna på sidan.

Sen är det bara att njuta av tävlingen!

Fotnot: Sändningen från lördagens och söndagens tävling hittar du under salaallehanda.com/sport på respektive dag.

Vid frågor eller problem, vänligen kontakta vår kundservice på telefonnummer 010-709 79 00.

Fakta

Det här är Ford Smart Energy Cup

Tävlingar: Ford Smart Energy Cup är en nationell seniorcup i längdskidor som består av 14 deltävlingar. De 12 bästa tävlingsresultaten räknas i den totala cupen.

Fjolårets segrare: Lovisa Modig, Falun Borlänge SK och Karl-Johan Westberg, Borås SK, vann totalen i Smart Energy Cup säsongen 2021/2022

Poäng: Delas ut enligt FIS poängskala för etapplopp till de 30 första åkarna, där segraren får 50 poäng, tvåan 46p, trean 43p och sedan i fallande skala ner till åkare 30 som får 1 poäng.

Vid samma slutpoäng efter sista deltävling gäller följande:
* Högsta antal segrar placeras före.
* Bästa delresultat placeras före (flest 2:a platser, flest 3:e platser osv).
* Om åkare fortfarande har samma poäng delas slutplaceringen.

Priser: Topp tio (10) damer och herrar erhåller prispengar och priser på samtliga deltävlingar (utom mixstafetten), där segraren får 7 000 kronor. Totalt kommer det delas ut prispengar under Ford Smart Energy Cup 2022/2023 för 645 000 kr, samt presentkort eller sakpriser för 52 000 kr.

Inställd tävling: För att Ford Smart Energy Cup ska räknas totalt 2022/2023 måste 70 % av tävlingarna (10 av 14) genomföras.
Om en tävling ställs in så räknas inte denna till totala cupen. Av de återstående tävlingarna räknas åkarens två sämsta resultat bort i den totala cupen.
Exempel: En tävling ställs in vilket gör att det totala antalet tävlingar som återstår är tretton. De elva bästa resultaten under säsongen räknas sedan till den totala cupen.

TV-sändning: Samtliga tävlingar i Ford Smart Energy Cup 2022/2023 kommer tv-sändas via Expressen och Bonniers lokala titlar. Premiären körs i Idre 9-11 december.

Källa: Svenska Skidförbundet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan