Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
SPF uppvaktade hemtjänsten efter höga betyg

Text

Detta är en läsartext.

Annika Andersson, Ida Holmér, Wilma Bergqvist, Louise Andersson och Åsa Sahlberg tog emot diplomet av SPF Seniorernas Per Byström. Längst till vänster Erik Hamrin (M).

Bild: Privat

Annons

Sala placerade sig på en hedrande 8:e plats av 290 kommuner när det gäller hemtjänst i en undersökning som SPF Seniorerna har initierat. Hemtjänsten i Sverige kritiseras ofta mycket hårt – från svag information och snål biståndsbedömning till dåligt utförande och stillastående utveckling.

Men exemplen på det motsatta finns förstås också. De goda förebilderna lyser starkt på olika håll runt om i landet. För att skapa en överblick och för att ge Sveriges kommuner möjlighet att lära av varandra har SPF Seniorerna byggt upp ett index som jämför landets alla kommuner med varandra.

Annons

Annons

Grundtanken med Hemtjänstindex är att skapa en positiv utvecklingsspiral av hemtjänsten i Sveriges alla kommuner. Resultaten från Hemtjänstindex kan användas i pensionärsråden och av SPF Seniorernas föreningar för att påverka den egna kommunen.

Fyra delindex lyfts fram i särskilda rankinglistor: information, biståndshandläggning, utförande samt stöd och utveckling. Samtliga kommuner får också här en offentlig och jämförbar placering inom vart och ett av de fyra kriterierna.

Den 12 december passade man därför på att uppmärksamma Salas höga resultat, och en delegation från Vård och omsorg som arbetar med hemtjänst tog emot diplomet som Per Byström delade ut. Med var också Erik Hamrin (M).

Nina Nilsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan