Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Julfester i Möklinta med god gröt och danslekar

Text

Detta är en läsartext.

Per och Margareta Alkstål underhöll på grötfesten den 4 januari.

Bild: Privat

Annons

Den 4 januari bjöd Möklinta PRO in till grötfest i Möklintagården. Ordförande Bengt Svensson hälsade välkommen till runt 40 personer som kommit trots alla olika virus som går runt just nu.

Dagens underhållare, Per och Margareta Alkstål, blev också välkomnade med en applåd. Deras framträdande var en lyckad blandning av julens budskap och en hyllning till den nyss bortgångna Astrid Söderbaum Lilljekvist som var en kulturpersonlighet och skådespelerska och som bodde många år i Möklinta.

Annons

Annons

Vi blev så serverade julgröt som kokats av bland annat ordförande i Möklintagården, Carola Gunnarsson, med hjälpreda i köket. God gröt var det men den fyrkantiga kakan till kaffet slog det mesta. Efter lite mer underhållning blev det så lotteridragning.

Vi fick ett blad med vårens aktiviteter där vi fick veta att det vankades dans den 9 januari till Tobbes Duo, och den 6 februari till Hedins. Den 7 februari är det månadsträff Plus 55, samt årsmöte med underhållning den 7 mars.

Flera Möklintaaktörer stod för julgransplundring på trettondagen.

Bild: Privat

På den trettonde dagen efter jul var det julfest i Möklintagården. Ett samkväm i samverkan med flera aktörer i bygden. Det började med att Sture Holmberg inför barnen berättade om julens budskap och om vad de olika personerna i julkrubban betyder och vad de tre vise männen hade med sig.

På scenen underhöll Caroline Hedman, Inger Bjerkelind och Mats Gunnarsson med både ackompanjemang till julsånger och danslekarna runt granen.

Bygdegårdsföreningen hade ordnat kaffe med dopp och alla barnen fick en påse med något gott i.

Det hade kommit riktigt många till den trevliga eftermiddagen.

Eric Thorsell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan