Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Rolf-Anders har rätt

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till Rolf-Anders Kindbergs replik.

Naturligtvis har Rolf-Anders Kindberg rätt i att snöröjarna ska kredit för allt jobb de gör på alla omöjliga tider och dagar.

Han ska också vara väldigt glad över att han bor på en plats där det fungerar bra. Jag tror däremot inte att han varit norr om Saladamm eller kört från Broddbo mot Möklinta de senaste fem åren.

Annons

Bild: Carola Blank

Annons

Efter att Peab tog över ansvaret har det mera varit ett lotteri om hur mycket det blir kvar efter varje snöfall. Om det kommer 10 centimeter snö så blir det 6 centimeter kvar efter plogning som packas till och efter nästa snöväder så dubblas resterna och nu börjar det bli spårigt och snön lossnar med enorma gropar som följd, eller som nu spårig blankis som gör det nästan okörbart.

För ett tag sedan, nyplogat på Åsvägen här i Möklinta så skrapade underredet i på hemtjänstens bilar, om, det kan kallas ett bra arbete betvivlar jag.

I torsdags den 5 januari skulle jag till Sala för få ett par sprutor och jag blev glad när jag såg spåren av en vägskrapa, men tyvärr var det bara spår, inga resultat kunde ses, det var mycket spårigt och gropigt ända ner till Saladamm. Det vara bara marginellt bättre hem via Broddbo.

Jag kan bara inte med bästa vilja i världen ge ett bra betyg för detta jobb.Peab är för oss en katastrof som utförare med en obefintlig uppföljning av utfört/icke utfört  arbete och mycket sen eller ingen utkallning när det behövs. När vår kommunala röjare kom ut 23.30 kom Peab ut mitt på dagen. Man kan nog sammanfatta stämningen här i byn som en mix av uppgivenhet och upprorisk.

Eric Thorsell, Möklinta

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan