Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Yrväder hjälpte Västerfärnebo PRO att sjunga ut julen

Text

Detta är en läsartext.

Kickan Anderses-Wästlund och Bengt Roos på julfest.

Bild: Privat

Annons

Dagen före tjugondag Knut firade Västerfärnebo PRO ut julen med gröt och julklappar. Ett 50-tal medlemmar deltog. Det är cirka en tredjedel av medlemmarna, vilket visar att man trivs i sitt PRO.

Vi träffades i den för dagen julsmyckade församlingsgården i Fläckebo. Eftermiddagen började med en underbart god julgröt, som Solbritt  hade kokat, och därtill skinka och ostsmörgås.

Annons

Efter att ha ätit i lugn och ro med trevligt gemyt klev yrväder från Fors fram. Oj vilket ös det blev. Kickan Anderses-Wästlund fick oss, med sin energi, att sjunga ut julen med välkända jullåtar. En mer medryckande underhållare har jag nog aldrig träffat.

Annons

Med låtar alltifrån I natt jag drömde till Johan på Snippen, bara låtar vi känner igen, fick hon hela publiken att sjunga, skrika, skratta, klappa takten. Hon stod aldrig still. Hon gick runt i publiken skojade och busade, vilket gjorde att allt kändes så familjärt. Hon gav allt, och när hon avslutade sin show var hon fullkomligt genom svettig. En rungande applåd och tack till henne.

Den avgående ordförande, Bengt Roos, delade sedan ut våra medhavda julklappar, vilket gjorde att det kändes extra roligt. Som far- och morföräldrar är vi ju kanske mest vana vid att ge.

Slutligen tackade Bengt av vår matmamma Solbritt Pettersson, som har servat oss i tolv år. Hon är värd en bragdmedalj. Nu får vi hoppas att några andra känner sig hugade att ta över.

För att få ihop flera såna här fina träffar krävs det att många hjälps åt. Ett stort tack till alla ni, som gjorde denna fina träff möjlig.

Monica Asplund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan