Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Förundrad!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Slutreplik till Eric Thorsell.

Jag vet inte vad Eric Thorsell inte vill förstå i min insändare för nu skall snöröjarna skall ha en eloge för allt arbete som de lägger ned på snöröjningen. Det är bra att vi är eniga om det i alla fall!

Annons

Därefter tog det ”på nytt fart” och resterande synpunkter i repliken blir igen ett långt klagomål på en kontrakterad snöröjare.

Att vi medborgare blir upprörda på saker är både ett sundhetstecken och nyttigt. Dock gör Eric Thorsell som både är aktiv för Centerpartiet och debattör det oerhört enkelt för sig genom att sänka så lågt i debatten genom att attackera ett enskilt företag och inte systemet bakom väghållningen.

Det är, som Eric Thorsell vet, våra folkvalda politiker som styr Trafikverket som sedan upphandlar olika tjänster enligt ett kontrakt, där det också ingår att entreprenören (snöröjaren) gör sitt uppdrag när beställaren önskar det och ringer ut snöröjarna när det är dags att göra plogningen.

Annons

Snöröjningen debatteras vidare.

Bild: Jakob Hedberg

Dessa företagare får med andra ord inte styra sitt uppdrag på bästa sätt där bland annat Trafikverket sedan flera år slutat att betala ”plogstålen”, utan det skall entreprenören bekosta själv. Resultatet blir automatiskt att plogen inte ligger an mot asfalten och skrapar rent. Dessa förutsättningar skapar direkt en försämrad snöröjning som Eric Thorsell beskriver. Resultatet medför att enskilda företagare riskerar gå med förlust på sitt uppdrag då politikerna ger fel förutsättningar. Jag tycker det är helt orimligt.

En uppmaning till Eric Thorsell är att ta kontakt med sina för bundsförvanter i de styrandes borg vid Stora torget där Centern borde arbeta för ett möte med Trafikverket. Och där påtala bristerna du ser i väghållningen inom kommunen samt uppmana de styrande i kommunen att inte försämra vägunderhållet på kommunala gator och torg.

Annons

Eric Thorsell, för att du inte skall försöka raljera över mina resvanor så har jag för din kännedom rest runt på väldigt många platser i Sverige, både på sommar- och vinterväglag, där även din nuvarande hemtrakt ingår.

Rolf-Anders Kindberg

Eric Thorsells insändare.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan