Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Medborgarvänliga Sala kommun

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”De dokument vi nu fått ta del väcker många frågor. Vi läser oss till att det finns stora finansieringsgap, det framgår i klartext att flera viktiga projekt inte är resurssatta. Även om Socialdemokraternas budget i sin helhet var mycket vag i vad de ville prioritera så finns där flera områden som verksamhetsplanerna nu tydligt inte kan finansiera.”

Annons

I sin debattartikel "En verksamhetsplan borde tas på allvar," så framhåller oppositionen ett starkt ifrågasättande.

Annons

Som kommuninvånare så blir jag bara trött. Varför kan inte oppositionen skriva ut vad som är underfinansierat? Varför inte förtydliga vad de själva istället skulle göra.

Rådhuset i Sala.

Bild: Rasmus Hammarström

Jag vill minnas att jag läste en artikel från oppositionen att de ville satsa på torgets omdaning inför 400-års jubileumet, trots att vi behöver bygga skolor, LSS-boende och simhall.

Så kan inte bara majoriteten och oppositionen på ett lättfattligt sätt beskriva vad skillnaden mellan blocken är?

Det har varit ett antal insändare där kommuninvånare frågat efter kostnaden vad gäller: 400-års jubileumet? kostnader för moduler? hur mycket det handlas för utanför avtal, vad innebär det för merkostnader för Sala kommun?

Vem på Sala kommun ansvarar för transparensen, kommunchefen? Hur ser Sala kommuns tjänstepersoner på ekonomikontoret på Sala kommuns ekonomi? Det är ju trots allt de som har utbildning inom ekonomi eller?

Frågorna är fortsatt många och tystnaden kompakt.

Kommuninvånare borde mötas med respekt och få sina funderingar besvarade.

Ser tacksamt och skyndsamt framemot svar från båda sidorna och kanske även tjänstepersoner som känner sig manade att svara.

Fortfarande uppgiven

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan