Annons

Annons

Annons

Heby

Insändare
Tankar om Tallgårdens stängning

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tallgården i Östervåla.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Före och under valrörelsen vågade man inte stå upp för att ett beslut om Tallgårdens stängning var fastslaget, utan man ljög och kategoriskt nekade till att så var fallet. Nu när man står och säger att det är en glädjens dag vid öppnandet av Lövsta vårdhem, visar man prov på uppseendeväckande förakt och brist på respekt mot väljarna som man säger sig företräda.

Annons

Att öppnandet är en av de största händelserna sedan kommunen bildades stämmer på två punkter.

Annons

1. Aldrig tidigare har man deporterat äldre människor från den norra kommundelen till den södra delen av kommunen. Det blir resultatet när stänger Tallgården och tar bort ett av två vårdboenden i Östervåla. Att beröva äldre möjligheten att kunna bo kvar i Östervåla nära anhöriga, vänner och bekanta är både kränkande och förnedrande.

2. Vid Vattenfalls köp av holländska Nuon, som lovordades som en synnerligen god affär men slutade i en förlust på minst 15 miljarder kronor för skattebetalarna, så har nu Heby kommun fått sitt alldeles eget ”Nuon” vid tecknandet av ett 20-årigt hyresavtal med en dansk vårdkoncern till ett pris av 320 miljoner kronor för ett boende som kostade 165 miljoner kronor att uppföra. Den likgiltighet och brist på förståelse om vad kommunens beslut att stänga Tallgården innebär för invånarna i Östervåla är både genant och monumental.

Besviken ortsbo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan