Annons

Annons

Annons

Möklinta

Insändare
Ingen kontakt på landsbygden

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hej! Efter många och fruktlösa kontakter med Telia angående fasta telefonförbindelsen har jag nu fått det beskedet att kopparkabeln ska tas bort. Efter två månader kom det beskedet.

Det har skett upprepade skador på kabeln sedan fibergrävarna började. Hittills har Telia lagat detta. Nu har de tröttnat! Den fasta förbindelsen via kopparkabel och tråd, som har fungerat i mer än 100 år, ska nu ersättas av fiber.

Annons

Annons

Bild: Rasmus Hammarström

Vi har haft två försök med fiberanslutning. Som det nu ser ut ligger detta i en mycket oviss framtid. Det har fungerat på andra ställen i vårt land med fiber. Där har kommun och även EU bidragit. Hur har det varit i Möklinta? Har Sala kommun satsat pengar i projektet?

Till saken hör att i västra delen av Möklinta är mobiltäckningen 0-1. Alltså obefintlig. För att använda mobiltelefonen krävs det att man placerar sig på rätt punkt och står alldeles stilla. I annat fall bryts kontakten!

Detta är samhällsfarligt! Sala kommun, gör något! Vi är många som kräver ett svar! Vi vill ha ett svar här om hur fiberutbyggnaden är tänkt!

Gunnar Larsson, Nässelbo

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan