Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Mat till barnen eller flärd till de vuxna?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Den grå politiska massan är diffus och obegriplig men så likriktad att de inte går att skilja åt.", skriver insändarskribenten.

Bild: Mats Wikman

Annons

Läser att Koalition för Sala inte vill välja mellan mat till barnen eller att ”pimpa”torget till den stora festen 2024. Det är ju olika kassor!

I vår familjs lilla hushållskassa måste vi välja när kassan tryter. Mat och kläder till våra barn eller gå på fest. Vår kassa ska räcka till det vi behöver. Vi kan inte skapa olika kassor såsom den politiska leken tillåter.

Annons

Alla politiker skulle absolut säga till oss föräldrar att vi måste prioritera mat och kläder till våra barn. De skulle antagligen till och med säga att det är vår skyldighet att föda och klä våra barn. De skulle med emfas säga att det är vår skyldighet att prioritera våra barn.

Annons

Men politiker verkar slippa ta sitt ansvar för våra barn. De förälskar sig i sina idéer om att vi får det bättre av att rusta för 400-årsfest trots att våra barn får allt sämre förutsättningar. Det drabbar förresten även våra seniorer som behöver stöd genom personal, god omsorg och bra hemsjukvård.

Vi blir till sist inbjudna att fortsätta ställa frågor men troligen slösar jag bara bort min tid för luddiga svar kan jag själv producera. Att den styrande alliansen skulle svara på något annat sätt är inte heller särskilt troligt. Den grå politiska massan är diffus och obegriplig men så likriktad att de inte går att skilja åt.

Även jag är uppgiven

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan