Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Läsartext
Fantastiskt gensvar på Lions vädjan för Ukraina

Text

Detta är en läsartext.

Här lastar Lions lådorna för transport till Postnord i Sala, Hans Karlsson (till vänster) och Lions president Nils-Olof Roberg. Salaborna skänkte sammanlagt 28 kartonger, varav 15 med vinterjackor.

Bild: Bengt Wennås

Annons

Sala Lions gick den 12 januari ut med vädjan om att Salaborna skulle skänka vinterkläder och utrustning i form av filtar, sovsäckar, vinterskor till det krigsdrabbade Ukraina.

Lions pekade på att behovet i Ukraina är stort nu när el- och vattenförsörjningen till stora delar slås ut. Många tvingas leva i skydd för bomber i kalla källare, skyddsrum och tunnelbanestationer. Många är helt utblottade och saknar allt på grund av missilerna som skjuts mot bostadshusen.

Annons

Annons

Den 21 januari mellan klockan 11-14 vid Kaplanen tog Lions i Sala emot det Salaborna ville skänka till de behövande i Ukraina och vilket fantastiskt gensvar det blev. De första kassarna med kläder lämnades in redan före klockan 11 och sedan fortsatte inlämningen med säckvis av filtar, kuddar, sovsäckar, vinterkängor och vinterjackor i en jämn ström till strax efter klockan 14.

Därefter vidtog Lions arbete med att sortera och packa alltsammans i flyttkartonger. När det var klart kunde man räkna ihop totalt 28 kartonger, varav 15 var med vinterjackor.

På måndagens förmiddag samlades Lions för att lasta allt för transport till Postnords företagscentrum i Sala. Postnord transporterar gratis lådorna ned till den polska gränsen mot Ukraina. Där hämtas de sedan av den ukrainska posten och därefter fördelas den inom Ukraina till behövande.

Detta är möjligt efter en vädjan från posten i Ukraina om hjälp med förnödenheter och där samtliga postoperatörer i Europa erbjuder tjänsten gratis.

Hans Karlsson

Fakta

Läsarnas egna texter

Vi får in många trevliga texter och bilder där läsarna berättar om händelser i våra trakter. Dessa läggs på Vardagsliv, och publiceras nu även på webben.

Vill du också berätta om något i din närhet, som kan intressera en större läsarkrets? Välkommen att skicka in text och högupplösta bilder till vardagsliv@salaallehanda.com.

SA förbehåller sig rätten att välja vad som publiceras.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan