AnnonsIca Kvantum Åkrahallen

Salabornas favoriter på påskbordet: ”Kunderna säger att maten smakar hemlagat”

Nu börjar vår- och påskstämningen att märkas på Åkrahallen i Sala. Med allt från påskpynt och påskmust till färdig buffé och egengjorda sillinläggningar.

Precis innanför grindarna kommer Åkrahallens omtalade äggberg med kvalitetsägg från butikens lokala leverantörer att ta plats.

Säljaren Mathilda von Knorring och färskvaruchef Dennis Vestman på ICA Kvantum Åkrahallen i Sala.

Men redan i förbutiken får du påskvibbar när du möter Åkrahallens berömda Påskhare som sträcker fram sin lockande bricka mot dig.

– På Åkrahallen finns något för alla och det är enkelt att hitta vägen till ditt personliga påskbord, oavsett om du söker sill, köttbullar, lammstek, prinskorv, färskpotatis, knippen med vårlök, påsktårta, påskgodis eller annat inför påskfirandet, säger Dennis Vestman, färskvaruchef och fortsätter:

– Dessutom erbjuder butiken färdiglagad påskmat, mat som smakar som hemlagad och är snyggt upplagd på fat som du bara enkelt ställer fram och avnjuter tillsammans med gästerna. Så bekvämt!

Från skinka och sill till köttbullar och prinskorv - här ser du vilka erbjudanden och rabatter som ICA Åkrahallen har just nu

Dennis och Mathilda har många matnyttiga tips till Salaborna inför den annalkande påsken.

Dennis får medhåll av Mathilda von Knorring som är säljare i kallt och varmt kök och som du oftast möter i kallskänken även om hon då och då också lagar mat.

– Påskmat är ofta plockmat som du väljer utifrån det du gillar och vi har väldigt mycket att välja på, inte minst sådant som vi lagat själva i butiksköket. Nu till påsk finns dessutom Åkrahallens färdiglagade påskbuffé liksom vår påsktallrik och påsksmörgås på cateringmenyn, berättar hon.

Här kan du läsa mer om Åkrahallens catering, se sortiment och även hitta kontaktuppgifter

Åkrahallens färdiglagade mat är väldigt uppskattad av Salaborna och nu förbereder sig köket inför den antågande påsken.

Påskbuffén och påsktallriken har funnits i flera år och de är milt uttryckt succéer. Buffén innehåller påskskinka, olika sorters sill, Janssons frestelse, köttbullar, leverpastej, kallrök lax, romsås, rödbetssallad, ägghalvor med räkor samt ost och bröd. Påsktallriken har nästan samma innehåll.

– Den inlagda sillen och Västerbottenssillen har vi gjort själva och Janssons frestelse och Åkrahallens goda romsås är tillagade efter eget recept, säger Mathilda och fortsätter:

Våra kunder brukar säga att maten smakar som hemlagat och särskilt Åkrahallens Janssons får mycket beröm. Dessutom är kunderna nöjda med att portionerna är så rikligt tilltagna, både på buffén och på påsktallrikarna.

Läs mer om butiken och dess breda sortiment på ICA Åkrahallens hemsida

Mathildas egen favorit på påskbordet är färskpotatisen, gärna tillsammans med butikens egen Skagenröra som innehåller en hemlig ingrediens med sting. Men hon vill också slå ett slag för Åkrahallens goda silltårta och sillbuffén som bara håller öppet under påskveckan.

– Sillbuffén är något alldeles extra. Och önskar du något lite speciellt så rekommenderar jag silltårtan som bland annat innehåller vår uppskattade gubbröra.

Läs mer om påskmat och få både tips och inspiration här

Mathilda von Knorring, som här tillverkar goda köttbullemackor med rödbetssallad. Snart ligger fokus helt på påsken, vilket bland annat innebär påskbuffé, påsktallrik, sillbuffé, skagenröra, Janssons frestelse, med mera.

Åkrahallen har Salas största matutbud med ett varierat sortiment i olika prisklasser. Här finns också manuella diskar - Deli, Fisk, Kök, Egenstyckat kött och Bageri – och här finns närproducerat. Det gör butiken unik. Dennis igen:

– Vårt stora sortiment och vår kunniga personal gör det enkelt för dig att hitta just dina personliga påsksmaker. Under påskveckan har vi stärkt upp med mer personal än vanligt för att kunna hjälpa dig. Här finns något för alla och vi kommer att göra allt för att du ska få en riktigt härlig påsk, avslutar Dennis Vestman på Åkrahallen.

Här kan du läsa veckans reklamblad från ICA Åkrahallen

Följ ICA Åkrahallen på Facebook och Instagram.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sala Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan