Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Styv kulningsvarning på PRO:s årsmöte

Text

Detta är en läsartext.

Från vänster: Anita Bertilsson, Kerstin Eriksson, Bengt Svensson, Ann-Britt Norling och Bengt Roos.

Bild: Privat

Annons

PRO i Möklinta kallade till årsmöte i Möklintagården den 7 mars. Ordförande Bengt Svensson hälsade välkommen till alla närvarande, vår underhållare Gunilla Larsson från Hedemora samt till Bengt Roos från Västerfärnebo som bjudits in för att leda förhandlingarna.

Efter ett par sånger och en tyst minut för bortgångna medlemmar tog Bengt Roos och sekreterare Ann-Britt Norling plats och ledde årsmötet snabbt och smidigt genom alla val och beslut.

Annons

Annons

Bengt Svensson kvarstår som ordförande. Vice ordförande blev Hans Johansson, sekreterare Ann-Britt Norling, studieorganisatör Maud Matzon och kassör Majvor Wikström. Flera arbetsgrupper och kommittéer valdes också.

Därefter fick vi kaffe, kaka och en maffig semla, årets första för min del.

Gunilla Larsson i folkdräkt underhåller på PRO:s årsmöte i Möklintagården.

Bild: Privat

När kaffet var urdrucket hör jag ett mycket högt skrik, förlåt kulning, som fyller hela salen. Vår underhållare Gunilla Larsson hade ett helt underbart framträdande med kulning, visor, sånger, skrönor och berättelser om fäbodlivet runt Siljan. Det livet var inte så idylliskt som vi tror idag. Hårt arbete med djuren och långa dagar med mjölkning, kärna smör men lördagen kunde kanske erbjuda bybesök med musik och lite mer.

När jobben saknades runt Siljan gick dalamännen ner till Stockholm för att jaga jobb. De gick 36 mil från Orsa.

Efter sångerna avtackades Anita Bertilsson och Kerstin Eriksson som lämnar arbetet i förplägnadsgruppen. Efter ett lotteri skildes vi åt väldigt glada över en underbar eftermiddag, med förhoppning om återseende den 4 april.

Eric Thorsell

Annons

Fakta

Läsarnas egna texter

Vi får in många trevliga texter och bilder där läsarna berättar om händelser i våra trakter. Dessa läggs på Vardagsliv, och publiceras nu även på webben.

Vill du också berätta om något i din närhet, som kan intressera en större läsarkrets? Välkommen att skicka in text och högupplösta bilder till vardagsliv@salaallehanda.com.

SA förbehåller sig rätten att välja vad som publiceras.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan