Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Holger tackades efter många år vid S-rodret

Text

Detta är en läsartext.

Holger Andersson fick rosor och fina ord som tack för ett tjugotal år på ordförandeposten. Till vänster Kerstin Vindal Jansson och till höger Pia Nilsson.

Bild: Privat

Annons

Den 24 februari hade Skuggans socialdemokratiska förening årsmöte i Sala Folkets park. Avgående ordförande Holger Andersson hälsade medlemmarna välkomna och lämnade sedan över till Pia Nilsson som var årsmötesordförande och ledde förhandlingarna.

Lena Hjelm Wallén informerade om Ukrainakriget och även detta år skänktes 1000 kronor till Röda Korsets Ukrainahjälp. Styrelsen består efter valen av ordförande Kerstin Vindal Jansson, Pia Nilssson, Karl-Göran Mattson, Margreth Kihlström och Åke Lantz.

Annons

Annons

Det var ett annorlunda årsmöte i Skuggan då vår ordförande sedan början av 2000-talet avgick på grund av hälsoskäl. Föreningen hade sammanställt ett tacktal med exposé över Holgers mer än halvsekel långa insatser i fackförening, kommunalpolitik, landstingspolitik, Sala Sparbank, Sala Heby Energi, Sala Silvergruva och inte minst i Skuggans s-förening.

Holger har kämpat för Salabornas miljö i sina olika roller och var med i SHE:s styrelse redan vid start 1974 tills han avgick 2017. Cykelvägen längs Måns Ols och bevarandet av ladorna mellan Styrars och Måns Ols kan vi tacka Holger för.

En stor bukett sosseröda rosor och boken Stugland av Göran Greider överlämnades. Lena Hjelm Wallén höll också ett tacktal till Holger för hans insatser och engagemang bland annat som både fritidspolitiker och föreningsmänniska, ett engagemang i en omfattning som numera börjar bli sällsynt.

Föreningen kommer att fortsätt sin verksamhet med miljöinriktning och bevaka frågor som rör medlemmarna i vardagen och Holger kommer att fortsätta i vårt miljöutskott.

Årsmötet avslutades med mat och kaffe till underhållning av Kjell Enstedt som sjöng och spelade gitarr.

Kerstin Jansson

Fakta

Läsarnas egna texter

Vi får in många trevliga texter och bilder där läsarna berättar om händelser i våra trakter. Dessa läggs på Vardagsliv, och publiceras nu även på webben.

Vill du också berätta om något i din närhet, som kan intressera en större läsarkrets? Välkommen att skicka in text och högupplösta bilder till vardagsliv@salaallehanda.com.

SA förbehåller sig rätten att välja vad som publiceras.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan