Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Vi underlättar för Salas handel

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

När kommunstyrelsen sammanträder på onsdag den 15 mars så kommer Koalition Sala att presentera ytterligare ett förslag för att underlätta för Salas handlare och handel. Vi har tidigare föreslagit nolltaxa för bland annat torghandelsavgifter. Nu fortsätter arbetet med att göra det så enkelt och attraktivt som möjligt att bedriva handel i Sala.

Vi vill nu förändra kommunens avgifter för den som säljer tobaksfria nikotinprodukter, som e-cigaretter och snus, på tre punkter.

Annons

Annons

För det första så behöver handlarna inte betala hela kostnaden för året i förväg, istället betalar de halvårsvis och slipper ligga ute med lika mycket pengar.

För det andra så ska en handlare inte behöva betala tillstånd för hela det första året, utan bara för den del av året då de faktiskt fått sitt tillstånd.

För det tredje så slopar vi strafftaxan vid extra tillsyn utanför kontorstid.

"Det här är inte en jätteförändring, den kostar inte kommunen stora summor, men den gör välbehövd skillnad för vår handel", skriver Erik Hamrin (M).

Bild: Rasmus Hammarström

Det här är inte en jätteförändring, den kostar inte kommunen stora summor, men den gör välbehövd skillnad för vår handel. Och signalerar att Sala är en kommun som värnar sin handel.

För det räcker inte med att prata om hur viktig handeln är, man måste följa upp det med beslut också.

Vi hoppas att styret delar den uppfattningen och väljer att ställa sig bakom vårt förslag. Det skulle inte bara handeln, utan hela kommunen, vinna på.

För Koalition Sala

Erik Hamrin (M), oppositionsråd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan