Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Publikrekord när Sala storband lyfte Sara och Martin

Text

Detta är en läsartext.

Sara Aldén och Martin Carlbinder tillsammans med Sala storband.

Bild: Privat

Annons

”Sara and Martin sing – Sala Storband swing” sammanfattar konserten den 6 maj. Av tolv låtar var bara en ren storbandsmusik, de övriga var vokala med bandet som stöd.

Inledningsnumret rent instrumentellt och orkestern visade upp energi, precision och styrka. Det var kvalité från första takten. Men sedan drog man sig tillbaka och ägnade sig åt att agera studsmatta åt de fantastiska sångarna Sara Aldén och Martin Carlbinder.

Annons

Annons

För att matcha det kraftfulla soundet och täta arrangemangen från orkestern krävs det resurser. Båda har starka röster och gott om krut att sjunga ett varierat program: jazz, soul, latin, funk…

Martin inledde med klassikern ”Moondance” och Sara följde med ”This can't be love”. Så småningom möttes de i några fräsiga duetter.

Sara visar både inlevelse och utlevelse. Hon rör sig livligt på scenen och riktar sig entusiastisk mot oss. Hennes sång bygger på nyanseringar och tänjningar. Hon har stark jazzfeeling.

Martin har liknande uttryckförmåga men har lättare att leva ut, att sträcka sig mot höjdpunkter, utvidga och maximera. Han rör sig smidigt gentlemannamässigt och vill verkligen nå fram.

98 betalande är årets bästa siffra för jazzklubben trots att den populära Rockkören samtidigt höll konsert.

Juris Martinsons

Fakta

Läsarnas egna texter

Vi får in många trevliga texter och bilder där läsarna berättar om händelser i våra trakter. Dessa läggs på Vardagsliv, och publiceras nu även på webben.

Vill du också berätta om något i din närhet, som kan intressera en större läsarkrets? Välkommen att skicka in text och högupplösta bilder till vardagsliv@salaallehanda.com.

SA förbehåller sig rätten att välja vad som publiceras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan