Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Polisbesök i Möklinta väckte frågor

Text

Detta är en läsartext.

Björg, Rita och Anita serverar soppa.

Bild: Privat

Annons

Säsongens sista sopplunch fick vi avnjuta den 9 maj Möklintagården där Björg Sörensen hälsade välkommen till alla närvarande och till dagens informatör Salas kommunpolis David Birgestad.

Hon fortsatte med en bordsbön varefter dagens soppa serverades, en nässel- och spenatsoppa med ägghalvor och ostsmörgås.

När soppan var inmundigad började polisen David Birgestad att berätta om hur dagens butiks- och bankrånare bytt offer när det inte finns kontanter ute som tidigare. Nu ger man sig på äldre med hyfsade bankkonton eller som hamnat i sorg och lurar dem att endera logga in med sitt bank-ID varefter det säger swish på kontot, eller med utlovade kärleksträffar med förhinder som man måste skicka pengar till. Eller fejkade olycksfall med nära släktingar inblandade där man vill ha pengar snabbt.

Annons

Annons

Efter flera frågor serverades kaffet med kaka och dragningen i det sedvanliga lotteriet gjordes.

Nu får vi vänta till höstsäsongen på nästa sopplunch.

Eric Thorsell

Polis David Birgestad samtalar i dörrhålet med före detta polis Rolf Andersson. Två generationer ordningshållare.

Bild: Privat

Fakta

Läsarnas egna texter

Vi får in många trevliga texter och bilder där läsarna berättar om händelser i våra trakter. Dessa läggs på Vardagsliv, och publiceras nu även på webben.

Vill du också berätta om något i din närhet, som kan intressera en större läsarkrets? Välkommen att skicka in text och högupplösta bilder till vardagsliv@salaallehanda.com.

SA förbehåller sig rätten att välja vad som publiceras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan