AnnonsSala Sparbank

Så klarar du av det ekonomiska läget

I ekonomiskt utmanande tider är det extra viktigt att se över sina kostnader och sitt sparande. Här får du råd från Sala Sparbank för hur du kan förbättra din ekonomi.

Anders Hedberg, affärsrörelsechef och Linda Lindblom, rådgivare och teamledare på Sala Sparbank.

Boka möte för rådgivning med Sala Sparbank här!

Högre energipriser, räntor och dyrare levnadskostnader skapar oro hos många. För att få koll och skapa en trygg ekonomi är det bra att ta hjälp av bankens rådgivare.

– I rådande tider när många har det jobbigt med ökade kostnader ser vi att det finns en stor efterfrågan av att få rådgivning, säger Anders Hedberg, affärsrörelsechef på Sala Sparbank.

Utifrån kundens ekonomiska situation gör vi tillsammans en plan, både för i dag och för framtiden

Sala Sparbank kan hjälpa sina kunder med allt från att samla dyra smålån för att minska räntekostnaderna och komma igång med digitala tjänster till att starta ett hållbart sparande.

– Hos oss finns det möjlighet att sitta ned och få hjälp att gå igenom sin ekonomi i lugn och ro. Utifrån kundens ekonomiska situation gör vi tillsammans en plan, både för i dag och för framtiden, säger Linda Lindblom som är rådgivare och teamledare på Sala Sparbank.

"I rådande tider när många har det jobbigt med ökade kostnader ser vi att det finns en stor efterfrågan av att få rådgivning", säger Anders.

Det ekonomiska läget gör att det är extra viktigt att spara för oförutsedda utgifter. Men hur ska man egentligen tänka, och vilka är de vanligaste misstagen?

Linda menar att det aldrig är för sent att börja spara och att inga summor är för små. Det viktiga är att sparandet blir av och inte skjuts på framtiden. Sala Sparbank hjälper till att starta ett sparande som passar kundens förutsättningar.

Linda berättar att det inte är ovanligt att ha sina pengar på ett konto utan sparränta.

– Vi rekommenderar att man flyttar en del av sina pengar till ett sparkonto med en bättre ränta. Kan man låsa pengarna under en period kan ett fasträntekonto vara ett bra alternativ då det ger en högre sparränta. Om du öppnar ett fasträntekonto med ett års bindningstid får du just nu en ränta på 3,65 procent.

"För oss är det viktigt att se till alla delar som kan påverka kundens ekonomi, inte bara sparande och lån", säger Linda.

För att möta den ökade efterfrågan av rådgivning har Sala Sparbank dragit ned på kontorens öppettider för att kunna erbjuda fler tider för bokade möten. Det betyder inte att banken är stängd, kunderna har precis som vanligt möjlighet att få hjälp med allt ifrån bankdosor till sparande, men på en bokad tid som passar kunden.

I dag kan du som kund själv boka ett möte via bankens hemsida. Där kan du välja om du vill komma in till kontoret eller om du vill ha ett digitalt möte med bankens rådgivare.

– För oss är det viktigt att se till alla delar som kan påverka kundens ekonomi, inte bara sparande och lån utan även försäkringar, och då både sakförsäkringar och personförsäkringar, säger Linda.

Boka ett möte för rådgiving på bankens hemsida

"Vi rekommenderar att man flyttar en del av sina pengar till ett sparkonto med en bättre ränta", säger rådgivaren Linda.

Lindas tre bästa spartips

1. Städa bland dina abonnemang och spara pengar.

Det är vanligt att betala för tjänster och prenumerationer som inte ens används. Ett tips är att använda Abonnemangshjälpen för att få koll på och avsluta onödiga abonnemang.

Abonnemangshjälpen - hjälper dig avsluta abonnemang

2. För över 10 procent av lönen till ett sparkonto varje månad.

Gör så varje månad tills du har sparat ihop ungefär två till tre månadslöner efter skatt – då har du en bra buffert.

Få hjälp med att börja buffertspara här!

3. Se över ditt kontoutdrag.

Vad är nödvändiga utgifter och vad kan du spara in på? Försök göra planerade inköp istället för spontana – ett tips är att veckohandla. Det finns även mycket pengar att spara på att köpa och sälja begagnade saker, då bidrar du dessutom till en bättre miljö.

Få koll på dina utgifter med Utgiftskollen

Fakta

Sparkonton

Sparkapitalkonto: Räntan förändras beroende på hur mycket du har på kontot och gäller från första kronan. Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin. Fria uttag gäller. Ränta per den 18 maj.
0 - 49 999 kr - 2,00 %
50 000 kr - 2,50 %

Fasträntekonto:
Fasträntekontot är ett bundet sparande med fast ränta som omfattas av den statliga
insättningsgarantin. Vilken ränta du får beror på hur länge du väljer att binda dina
pengar. Ränteexempel per den 24 maj
6 månader - 3,45 %
1 år - 3,65 %

Fakta

Sala Sparbank

Bankens öppettider:

Kassa/Kundservice
Måndag 9-12 (Kontanthantering)
Tisdag 9-12
Onsdag 9-12
Torsdag 9-18 (Kontanthantering)
Fredag 9-12

Bokningsbara tider:
Måndag 9-16
Tisdag 9-16
Onsdag 9-16
Torsdag 9-18
Fredag 9-16
Du kan enkelt boka ditt möte på hemsidan eller på telefon 0224-
850 00.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sala Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan