Annons

Annons

Annons

Heby

Debatt
Ny bro i Östervåla behövs

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bron behöver uppgraderas, anser insändarskribenten.

Bild: Privat

Annons

Resultatet av översvämningarna börjar visa sig på flera håll, så även i Östervåla.

Övergångsbron mellan räddningstjänsten och kyrkogården har sedan en tid innan skyfallen varit i dåligt skick, och nu är den avstängd efter översvämningen.

Räddningstjänsten har sin utryckningsväg via Fredsgatan, alltså genom ett villaområde samt förbi en blomsterhandel med parkering på ena sidan och butiken på andra sidan gatan, för att sedan åka ut mitt i centrala Östervåla. Risken för allvarliga olyckor är hög med den utryckningsvägen.

Annons

Annons

Nu ska bron mellan räddningstjänsten och kyrkogården renoveras efter översvämningen, och nu vore det väl verkligen på sin plats att göra en ny utfartsväg för räddningstjänsten så att de kommer ut mellan Zetterbergs och kyrkogården istället för mitt i samhället vid utryckning. Där är sikten mycket bra åt båda håll och risken för olyckor är betydligt mindre.

Det ska väl inte behöva vara så att det måste hända en olycka innan något händer med en ny utryckningsväg för räddningstjänsten?

Nu har Heby kommun verkligen sin chans att satsa på en ny rejäl bro för att ge mer trygghet och säkerhet för invånarna samt snabbare och säkrare utryckning för räddningstjänsten.

Pass på!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan