Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Fokus på gemenskap och samarbete i Möklinta

Detta är en läsartext.

Ingemar Klintemyr i predikstolen och Berndt Göthelid i bänken.

Bild: Privat

Annons

När det äntligen började bli skördeväder och solsken bjöd Möklinta missionsförsamling in till en höstupptakt och nattvardsgudstjänst den 10 september.

Några dagar tidigare hade man höststädat tomten och huset. Församlingens ledare Ingemar Klintemyr kunde räkna in ett tjugotal till gudstjänsten där han också hälsade dagens predikant Berndt Göthelid och musikant Caroline Hedman välkomna.

Annons

Gissar att flera medlemmar den här kvällen satt på tröskan och tänkte på Gud istället för att sitta i kyrkan och tänka på tröskan.

Annons

Både Ingemar  och Berndt poängterade i sina tal vikten av gemenskap och att hjälpa varandra, särskilt nu i tider av stora prövningar.

Berndt Göthelid hämtar kaffe och Ingemar Klintemyr låter sig väl smaka tillsammans med deltagarna.

Bild: Privat

Caroline sjöng och ledde flera kända psalmer och sånger.

Berndt poängterade i sin predikan om vikten av samarbete för att stärka oss i tron. Många av höstens möten och gudstjänster kommer att vara tillsammans med Svenska Kyrkan.

Tre söndagar med början den 24 september kommer Berndt Göthelid, Eva Axelsson och Sara Källerhag att leda en samtalsträff, Nyfiken på, i Möklinta församlingshem.Vi fick även ett programblad med höstens alla gudstjänster och träffar.

Efter nattvardsceremonin avslutades gudstjänsten. Till sist serverades kaffe med dopp, en kaka med något riktigt gott kletigt på.

En trevlig samvaro gick så till ända.

Eric Thorsell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan