Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

41-åringen berättar om sitt liv

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Hon har enligt egen utsago aldrig använt narkotika. Alkohol är hon mycket restriktiv med även om det på senare tid blivit en till två flaskor vin i veckan.

Kriminalvårdens personutredning kring den mordmisstänkta 41-åriga kvinnan blev klar på fredagen.

Där beskriver 41-åringen hur hon växte upp ”på landet” med sina föräldrar och en äldre syster.

Vid 18 års ålder flyttade hon till eget boende. Ganska snart födde hon sitt första barn och fick ytterligare två med den första maken. Efter skilsmässan från honom träffade hon en ny man som hon fick sitt fjärde barn med. När även det förhållandent tog slut träffade hon ytterligare en ny man som hon gifte sig med. Paret fick tvillingar. Maken avled senare under oklara former för drygt ett år sedan vid samma sommarstuga som nu hennes föräldrar attackerades i.

41-åringen säger sig ha ett hela tiden haft ett bra förhållande med sina barn och att hon efter makens dödsfall 2015 fokuserat på sin familj. Hon anger också att hon i januari 2016 träffade en ny man, vilket är den 18-åring som också sitter häktad, misstänt för mordet på hennes fra och mordförsöket på hennes mor.

Läs även: Rättsläkaren: 41-åringen kan lida av allvarlig psykisk störning

Beträffande sig fysiska status berättar 41-åringen att hon tidigare i livet varit utsatt för mycket stress och press och har upplevt utbrändhetssymptom. För tre år sedan drabbades hon av en stroke. Efter detta anger 41-åringen att hon tappat sin förmåga att tala engelska och att hon blivit svagare i sin vänsterarm.

Beträffande sin psykiska hälsa berättar 41-åringen att hon under uppväxten emellanåt drabbades av panikångest. Efter kontakter med en psykolog i slutet av 1990-talet har hon blivit betydligt bättre, detta sedan hon medicinerats med serotinhöjande medicin.

Några missbruksproblem har hon aldrig varit drabbad av och på frågan om hon använt narkotika svarar 41-åringen ett bestämt nej.

41-åringen nekar bestämt till alla nu aktuella anklagelser och har informerats om regler och villkor för samhällstjänst, något som Kriminalvården bedömer henne som lämplig för i den stund det skulle bli aktuellt.

Läs även: 41-åringens mamma om sommarstugemordet: "Det är ett trauma"

Läs även: GW besökte sommarstugan: "Den där hissade flaggan förbryllar naturligtvis"