Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Alsing testar att jobba som sotare i Sala – 80 meter upp i luften

Adam Alsing testar världens tuffaste jobb. Han sattes på verkligt prov i Sala när han skulle testa på att vara sotare. En 80-metersklättring i Salas högsta skorsten är ingen barnlek.

Annons

Anmäl text- och faktafel

”Om man vill bli en riktigt bra sotare behöver man kunna klättra omkring i trånga utrymmen, klara av obeskrivliga mängder sot, smuts och kanske en och annan stackars fågel – och de allra tuffaste sotarjobben kräver också att man klarar av att arbeta på riktigt höga höjder, kanske sisådär en 70–80 meter upp”.

Så låter introduktionen för Adam Alsing när han i programserien Världens tuffaste jobb i Kanal 5 på måndagskvällen tar sig an rollen som sotarlärling i Sala, hos Sala Sotningsdistrikt AB, där sotarna Cassandra Öhman och Magnus Niklasson tar emot till tonerna av Kiss-låten Black Diamond.

Adam Alsing tror att kosan ska styras hem till en privatperson och en vanlig skorsten men Cassandra och Magnus har mer högtflygande planer – 80 meter upp i Sala–Heby Energis värmeverksskorsten.

– Det här är en bajsmacka med fem olika pålägg: höjden, smutsen, det är trångt, det svajar tydligen, det är jobbigt, kommenterade en påtagligt stressad Adam Alsing innan han skulle klättra upp för den 80 meter långa stegen inne i skorstenen.

Programledaren Adam Alsing, tv, och sotarna från Sala, Cassandra Öhman och Magnus Niklasson. Foto: Kanal 5

Se programmet här.

– Jag vet inte hur många gånger jag var på väg att ge upp, det här var det tuffaste jag gjort någonsin, sa en helt utpumpad Adam Alsing efter inspelningen.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons