Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Agneta Höök brann för social rättvisa

Agneta Höök, bosatt i Houston, Texas, USA (tidigare Birmingham i Alabama, Uppsala och Översävne, Heby), avled den 28 juli 2016 i en ålder av 69 år. Hon somnade in i stillhet omgiven av sin familj.

Agneta Birgitta Margareta Larsson föddes den 10 juli 1947 i Sala och var dotter till Ingvar och Margareta Larsson. Hon växte upp på familjens gård i Översävne och tog sin studentexamen i Sala.Hon avlade en fil mag-examen vid Uppsala universitet, där hon också mötte sitt livs kärlek, Magnus Höök, den 14 februari 1969 och de har varit tillsammans sedan dess.

Agneta efterlämnar sin make Magnus, dottern Teresia O’Connor och hennes make Sean O’Connor, sonen Tomas Höök och hans hustru Tracy Eaton, barnbarnen Hanna och Patrick O’Connor och Ella och Max Höök, systrarna Britt-Marie Hedlund och Ann-Christin Österlund samt flera syskonbarn, kusiner och andra släktingar.

1980 flyttade Agneta och hennes familj till USA. Först till Birmingham i Alabama där Agneta och Magnus arbetade tillsammans på University of Alabama, för att senare flytta till Houston i Texas där de fortsatte att arbeta tillsammans på Texas A & M:s Institute for Bio-sciences and Technologies.Under hela sin tid i USA var hon engagerad i många aktiviteter. I Houston var hon framförallt aktiv i SWEA (Swedish Women’s Educational Association).

Agneta tyckte om att resa och att vara ute i naturen. Hon var intresserad av politik och brann för social rättvisa och miljöfrågor. Hon tyckte om matlagning och alla former av konstnärliga uttryck.Men mest av allt älskade hon sin familj och de älskade henne väldigt mycket. Hon kommer att vara mer saknad än någon som läser detta kan förstå.Begravningen kommer att äga rum i Floda kyrka i Sörmland tisdagen den 22 november kl 13.00. Dessutom kommer det att hållas en minnesgudstjänst i den norska Sjömanskyrkan i Houston den 20 augusti. I stället för blommor, tänk gärna på Parkinsonfonden.

Britt-Marie Hedlund