Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagarna: "Motivet troligen ekonomiskt"

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Polis och åklagare misstänker att motivet till mordet på Johanna Möllers exmake Aki Paasila och på Möllers pappa och hennes mamma kan ha varit – pengar.

Åklagarna uppgav under fredagens presskonferens att de tror att bägge morden haft ekonomiska motiv: efter Aki Paasilas död försökte Johanna Möller få ut stora belopp i livförsäkringar från två försäkringsbolag.

Johanna Möller åtalas nu också för både urkundsförfalskning och försök till grovt bedrägeri.

Även mordet på pappan och mordförsöket på mamman kan ha handlat om pengar enligt åklagarna som framhöll att Johanna Möller "alltid haft större utgifter än inkomster" och varit i stort behov av pengar.

– Hon hade en god inkomst under åtminstone 2016, men hennes levnadsomkostnader var väldigt höga, berättade kammaråklagare Jessica Wenna under presskonferensen.

– En analys av hennes konton visar att hon trots att hon har haft en god inkomst inte har kunnat klara sig på de pengarna utan hon har under många år fått ett ekonomiskt bidrag från sina föräldrar för att kunna kleva på det sätt som hon gjort,

Johanna Möllers pappa var under många år en framgångsrik företagare i Eskilstuna med stora inkomster.

Polis och åklagare har arbetat efter teorin att Johanna Möller ska ha hoppats på att ärva pengar om vid föräldrarnas död – och misstänks enligt polisen också möjligen ha velat stoppa den pågående försäljningen av sommarstugan som hennes föräldrar precis inlett.

---------------------------------------------

Läs mer: Alla artiklar om sommarstugemorden

Dag för dag: Klicka här för att öppna tidslinjen som sammanfattar sommarstugemorden

Personkarta: Är hon spindeln i det bisarra mordnätet?

(+) Dokument: Johanna – en kallblodig dubbelmördare?

Chefredaktörens blogg: Därför publicerar vi namn och bild

---------------------------------------------