Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla folkvalda måste få säga sitt

Annons

Stefan Löven tog billiga poäng i Almedalen då han pratar om förbättringar till Sveriges pensionärer. Ja, möjligen för de som blir pensionärer om 30-40 år om ens då.

Frågan blir varför har den sittande regeringen inte gjort något under den gångna mandatperioden för pensionärer, skola, sjukvård och rättsväsende? Varför i elfte timmen innan valet göra utspel om förbättringar som troligen inte kan förverkligas i realtid.

Nej, nu krävs verkligen krafttag för återskapande av trygghet inom alla sociala sektorer och det är bråttom.

Sedan blir man näst intill generad över regeringens kollega Miljöpartiets utspel i Almedalen, frågan är om de lever i en fantasivärld eller styrs av någon form av realism i sin politik? Visst måste vi värna om miljön men med realistiska förutsättningar och mål annars blir det inte trovärdigt.

Sedan tycker jag att alla politiska partier i den folkvalda riksdagen ska bemötas lika annars lever demokratin farligt. Oavsett vad man tycker och stöder måste yttrandefriheten gälla i en demokrati. De som lever på demokratins yttersta gräns ska bekämpas med sakliga argument och inte ”mobbningtendenser”. Ett sådant bemötande stärker bara dessa grupper/individer.

Vi tolerera inte mobbning i samhället och därför blir jag oerhört beklämd att det finns tendenser till det i dialog och debatter i den svenska riksdagen och utanför. Vill vi bevara en stark demokrati ska alla oavsett vad man tycker och tänker agera utifrån demokratins grundpelare om den ska kunna bevaras vilket vi nog alla vill?

Odemokratiska krafter kan bara bekämpas med argument inom demokratins ramar.

Sten Eriksson, stöder Kd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel