Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allkonstnären Lena Gustavsson blev prästvigd en bit in i livet

Lena Gustavsson hade skriften och talets gåva, hon restaurerade hus och prylar och tyckte om att sy och baka. Att vara präst var hennes kall in i det sista.

Prästen Lena Gustavsson, Heby

Ett sorgligt budskap har nått oss. Levnadsglada och alltid stödjande Lena Gustavsson har lämnat oss i vår sorg och saknad. Lena har genom åren varit en aktiv socialdemokrat och då främst i Heby S-kvinnor. Under åren har det funnits mycket glädje, aktiviteter och upptåg. Som tidigare förtroendeuppdrag i Heby kommun har Lena funnits med i kommunfullmäktige och i byggnadsnämnd.

Det var inte mycket som satt stopp för Lena. Lena hade skriften och talets gåva, tyckte om att dyka ner i gamla historier som hon sedan tolkade på sitt egna vis. Hon fixade restaurering av hus och prylar, tillsammans med sin make. Lena sydde kläder, både åt sig själv och barnen. Bjöd gärna på något nybakat vid våra träffar i Lenas hem.

Det viktigaste för Lena var hennes stora familj som hon levde för och gärna pratade om. Trots den stora familjen och många andra aktiviteter lyckades hon efter flera år, med idogt studerande, bli det som var hennes dröm - att bli prästvigd. Att vara präst var också hennes kall in i det sista. Våra tankar går till Lenas nära och kära. Lena, du fattas oss!

Heby S-kvinnor genom Carina Schön