Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen gör markering mot (SD)

Artikel 22 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

På tisdagen drog de fyra borgerliga partierna i gång sin valkampanj. De invigde sin valstuga och presenterade ett gemensamt program.

Annons
Marie Wilén (C), Tomas Bergström (FP), David Olsson (M) och Sören Johansson (KD) leder Alliansen i Heby. I tisdags invigde de sin valstuga, som syns i bakgrunden. Foto: Ulrika Isaksson

Under tisdagens invigning var den 15 kvadratmeter stora valstugan full, främst av politiker från Allianspartierna, det vill säga Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna.

– Jag tror att det nu blir mycket klarare för väljarna vad de får. Nu har vi kommit överens om ett program, då blir det lättare att ta ställning, säger Tomas Bergström (FP).

De fyra partierna presenterade 16 punkter, som ska göra ”Heby kommun till en ekonomisk stark och hållbar tillväxtkommun där valfrihet, kunskap och trygghet sätts i främsta rummet”.

De framhöll framför allt vikten av att få en bra tågtrafik till och från Heby kommun.

Andra frågor som lyftes fram ur det gemensamma programmet var satsningar på skolan, på kulturlivet, vårdnadsbidraget, en parboendegaranti och att maten ska lagas lokalt till skolor och äldreboenden.

Alliansen gjorde också en markering mot Sverigedemokraterna. Under en av punkterna välkomnar de invandring till kommunen och vill stödja integrationen med hjälp av jobb, kunskaper i svenska och det svenska samhället.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons