Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen kan ta över i Heby

Artikel 69 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Vem som tar över makten i Heby kommun är osäkert, men som läget är just nu har Alliansen 18 kontra de rödas 15 mandat.

Annons

När alla valdistrikt räknats hade Alliansen 18 mandat. Under förra mandatperioden hade de borgerliga partierna 17 mandat tillsammans.

– Vi ökat antalet mandat. Men vi måste ändå understryka att alla röster inte är räknade. Vi vill se hela valresultatet innan vi vet hur slutresultatet blir i Heby kommun, säger Marie Wilén (C).

– Det jag kan säga är att det ser ut som att vi tillsammans har ökat vårt inflytande. Vi har gått från 17, det visar att samarbete har gett resultat, fortsätter hon.

Sverigedemokraterna har fått ytterligare ett mandat, hur ser Alliansen på det?

– Det beklagar jag och vi måste rannsaka oss om vi skulle ha tagit en debatt, men det är svårt att argumentera mot någon som inte talar.

Miljöparitet har fått två mandat. Kan ni tänka er att samarbeta med MP?

– Vi har inte hunnit prata oss samman, men jag kan tänka mig att samtala med dem. Som jag ser det har vi mycket gemensamt med dem.

Enligt Marie Wilén var det en välbesökt valvaka i värdshuset i Heby under söndagskvällen.

– Den har varit positiv, det har kommit mycket folk, drygt ett 50-tal. En alldeles övervägande majoritet är förtroendevalda, det har varit ett positivt sätt att hålla valvaka på.

Vid förra valet var det nio valdistrikt i Heby kommun, Vittinge och Huddunge var egna. Nu består kommunen av sex större valdistrikt.

– Länsstyrelsen ville hålla valhemligheten starkare. Det går alltså inte riktigt att jämföra rakt av med förra valet, säger Marie Wilén.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons