Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerkvinnornas distriktsstämma

Annons
Bild: Privat.

Centerkvinnorna i Uppsala län har haft distriktsstämma, i Missionskyrkan i Uppsala. Stämman öppnades av distriktsordförande Monica Hallgren. Ett fyrtiotal ledamöter hade kommit till stämman. Alla deltagare fick en liten present och efter kaffe och smörgås, hälsades Centerkvinnornas förbundsordförande Annika Qarlsson välkommen.

Annika Qarlsson är riksdagskvinna för Västra Götaland, och sitter i arbetsmarknadsutskottet och jobbar med arbetsmarknads-, arbetsmiljö-, jämställdhets-, och integrationsfrågor.

Hennes tema för kvällen var olika; Ramar och Roller mellan kvinnor och män som finns ute i samhället fortfarande 2011. Det gäller att vidga våra ramar och öppna boxar, ännu 2011 så tjänar kvinnor mindre än män. Annika Qarlsson har av Regeringen fått i uppdrag att fortsätta att arbeta med jämställdhetsfrågor. Annika tackades för medverkan på stämman av ordföranden, med en kasse med hembakat bröd från Anita Johanssons Bageri i Sydinge Ösby i Alunda.

Landstingsråd Johan Örjes informerade stämman om aktuella sjukvårds-, miljö- samt kollektivfrågor.

Vår riksdagsledamot Solveig Zander informerade kring turerna om Försäkringskassans val att säga upp ett stort antal tjänster inom Försäkringskassan, som allmänheten istället behöver få hjälp av.

Johan och Solveig tackades för deras medverkan på stämman av ordföranden med en honungsburk från Harriet Nordstedt i Broddbo i Björklinge.

Företagsamma Centerkvinnor fanns representerade på stämman med produkter från hantverk till hembakat.

Ordförande på stämman och till presidiet valdes Monica Hallgren och sekreterare Anita Hjelmstedt.

Till ny distriktsordförande valdes Angelique Blix och till vice ordförande valdes Annika Lundegård.

Efter stämman avtackades avgående ledamöter i Centerkvinnornas distriktsstyrelse, först ut var Lena-Maria Jansson. Som avtackades med vackra blommor för sina insatser, hon har tidigare haft uppdrag som sekreterare i styrelsen.

Ledamöter i styrelsen som avgått, men inte fanns med på stämman var Eva Gustavsson, E-Å-L -centerkvinnor, samt Marianne Eriksson, Hållnäs-centerkvinnor. Styrelsen framför här tack för deras medverkan och insatser, det kommer att sändas blomstercheckar på posten.

Vice ordförande Anita Hjelmstedt avtackades med ett smycke som minne för hennes insatser och har även haft uppdrag som sekreterare i styrelsen.

Ordföranden Monica Hallgren avtackades efter sexton år som ledamot i styrelsen och därav tio år som distriktsordförande, med en tavla som minne från styrelsen. Styrelsen skrev sina namn på baksidan av tavlan för att alltid finnas med Monica i framtiden.

Monica har med stark kvinnokraft lett styrelsen och Centerkvinnorna i Uppsala län med kreativitet och inspiration. Hon har alltid stöttat och uppmuntrat Centerkvinnorna ute i länet, samt är även en drivande kraft för Centerpartiet och Centerkvinnorna i Uppsala län.

Distriktsordförande Monica Hallgren avslutade stämman, med ett stort tack till alla som kommit till stämman och bidragit till att kvällen blev så trevlig. Samt en varm lyckönskan till den nya styrelsen för 2011.

Till styrelse för 2011 valdes:

Angelique Blix ordförande, Annika Lundegård vice ordförande.

Ordinarie ledamöter: Margareta Gustafsson, Gerd Carlsson, Aranka Botka Ncomo,

Berith Röjerås, Margareta Söderkvist, Zelwi Vogeler, Lotta Sagström.

Ersättare: Inga-Lill Schönberg Pettersson, Sirpa Åhr, Gunnel Wahlgren, Anita Johansson.

Allt gott, och tack till Er alla Centerkvinnor i Uppsala län för att ni finns.

”Alla människor har samma värde och behövs för att skapa en värdefull framtid”.

Mauds och min viktigaste utgångspunkt i politiken. Från Mauds bok, Drömmen om det öppna Sverige.

Insänt av Anita Hjelmstedt

Mer läsning

Annons