Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill att gruvan läggs ut på entreprenad

Artikel 52 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Salas bästa vill lägga ut silvergruvan på entreprenad.

Annons

– Det måste bli ett slut på att lägga många kommunala miljoner där varje år. De pengarna kan användas till annat. Den ska drivas av någon som kan turism. Och vi vill att fler lockas dit genom ett bredare utbud. Bland annat vill vi ha en älgpark på de betesmarker som finns kring gruvan, säger partiets ledare Gunnar Forsgren.

På det sättet skulle inte heller kommunen med sitt bed and breakfast där konkurrera med andra boendeanläggningar i kommunen, något som Salas bästa tycker är helt fel.

Som alla andra partier sätter Salas bästa välfärdsfrågor som skola och äldrevård högt.

– Men det är viktigt för oss att även vanliga medelålders Salabor som betalar skatt ska trivas här och ha något att göra både då det gäller fritid och nöjen.

Ett nytt konserthus har hög prioritet i partiet.

Att få till attitydförändringar hos kommunens politiker och tjänstemän då det gäller näringslivssektorn står också högt på Salas bästas lista.

– Vi har många exempel på kommuner som lyckats bra inom det här området, säger Forsgren och räknar upp Enköping, Fagersta och Torsby som exempel.

– Vi måste snabba upp beslutskedjan, menar han.

Han tycker att byggnationen av Lärkan borde ha varit i gång för länge sedan.

– Vi tycker att det är av stor vikt att ortens idrottsklubbar får ett bra stöd och bra förutsättningar. Vi ser det som fullt möjligt att få fram något elitlag med tiden.

Salas bästa vill också göra en satsning på äldreomsorg och handikappade. Han menar att Kaplanen inte ska vara för multisjuka. Den anläggningen klarar inte de kraven, anser han. Han tycker att nya äldreboenden kan ha olika typer av driftsformer.

Förutom den kommunala driften som redan finns kan partiet tänka sig drift i egen regi vilket betyder att platser köps av ett bolag eller att lägga ut verksamheter på entreprenad.

– Vi vill göra kommunala verksamheter konkurrenskraftiga gentemot privata aktörer. Vi vill också införa valfrihet inom hemtjänsten, berättar han.

De tio första namnen till fullmäktige

1) Gunnar Forsgren.

2) Kristin Eiriksdottir.

3) Marcus Andersson.

4) Victoria Palén.

5) Bror-Erik Andersson.

6) Marita Karlström Andersson.

7) Magnus Eriksson.

8) Daniel Ahlin.

9) Peter Östlund.

10) David Karlsson.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons