Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill inte ha butiker på Silvervallen

Artikel 43 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Ragge Jagero ser helst att småvägarna förbättras på landsbygden. " Kollektivtrafiken fungerar inte som den ska på landsbygden och det verkar som om väldigt få vill åka med bussarna. Hur ofta ser man inte nästa helt tomma bussar som trafikerar våra vägar?", frågar han sig.

Annons

Han skulle hellre se att minibussar användes. Men framförallt måste skatteavdragen för resor vara kvar och bilskatten får inte höjas, anser han.

Att ge möjlighet för företag att etablera sig på lansbygden, och i det område där företagaren själv bor, är en bra idé, menar SD-ledaren.

Han vill också se fler distriktssköterskor i Salas mindre tätorter.

– Den verksamheten skulle kunna drivas i privat regi, precis som det som är på gång i Västerfärnebo där en läkare har planer på att starta en mottagning i privat regi. Det är bra.

Ragge Jagero följer debatten om ett nytt konserthus via SA och han ser helst att det byggs på Silvervallen.

– Men annars vill jag inte ha några bostäder och butiker där. Det blir för rörigt och splittrar centrum. Det är bättre att ha parkeringsplatser där. Varför inte ha till exempel bakluckeloppis på den platsen? frågar han sig.

Det hus som ska byggas på Silvervallen vill han hellre kalla allaktivitetshus än konserthus.

– Det ska kunna användas för allt från ungdomsdiscon och bilträffar till skolavslutningar och jazzkonserter, säger han.

Ragge Jagero vill ha tre högstadieskolor kvar i kommunen, han vill ha mindre klasser och han vill att det satsas mer på hantverksyrken på gymnasieskolan.

– Genom att kolla efterfrågan på arbetsmarknaden, och anpassa utbildningsutbudet därefter, går det också att minska arbetslösheten på sikt, säger han.

Kandidaterna till fullmäktige

1) Ragge Jagero.

2) Ann-Christine Berg-Lundin.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons