Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IF-Metall

Annons

Årsmöte har hållits på IF Metall klubben, på Terrasiten i Sala den 25 februari. Det kom cirka 20 stycken medlemmar till årsmötet, som också gästades av den nyblivne pensionären Kennet Andersson, som arbetat många år hos oss, och började jobba då företaget hette Stråbruken, som ägdes av Axel Jonsson. Med på mötet var också ombudsman Göran Johansson.

Mötet började med att ordförande Sven Olov Sörman hälsade alla medlemmar välkomna, med orden från vår kära Hälge, där chefen kommer till myrstacken och myrorna vill ha löneförhöjning, men chefen erbjuder inte ett barr. Nu när hjulen börjat rulla igen och allt går för högtryck, måste även vi som producerar, få del av kakan och det rejält.

Efter de orden vidtog förhandlingarna. Till ordförande för mötet valdes Alf Ekebom, och till sekreterare Sven Olov Sörman. Styrelsen till IF Metall klubben valdes, och ser ut så här till nästa årsmöte.

Ordförande blev Sven Olov Sörman, Vice ordförande Roger Nicklasson, Sekreterare Fredrik Dimberg, Ledamot Nils Göran Lans, och kassör Roger Larsson.

Skyddsombud är på Weber Alf Ekebom, Gyproc Björn Eriksson och på Björka Mineral Andreas Skoglöv.

IF Metall klubben finns till för att arbeta för fackliga frågor på arbetsplatsen, stärka medlemmar, och vara de till hjälp då problem med arbetsgivaren uppstår, för att hitta en lösning som är bra. Då vi som klubb inte lyckas, får vi hjälp och stöd av vår avdelning i Västerås.

Många andra val skedde, och efter förhandlingar vidtog ett lotteri, där 7 glada vinnare jublade.

Blommor och lotter tilldelades Kennet Andersson, som tack för den tid han arbetat och varit medlem i facket. Därefter inmundigades smörgåstårta med dryck tills alla blev mätta och belåtna.

Efter fikat berättade ombudsman Göran Johansson lite om den verklighet många lever i, som arbetslösa eller långtidssjukskrivna eller än värre utförsäkrade. Något måste göras och det är regeringen som måste ändra politik, eller så är dags för regeringsskifte, med en regering som är arbetarvänlig/människovänligt inställd. Ungdomarna måste ut i arbetslivet. Vi måste värna om kollektivavtalet på arbetsplatserna. Mer fackliga utbildningar. Men det är svårt att komma loss, då alla arbetsplatser ofta har en slimmad organisation som gör det svårt att få ledigt.

Vi kommer att ha en familjeaktivitet i Eskilstuna Parken Zoo. Då kommer det att ordnas en buss gratis dit för våra IF Metall medlemmar i Sala. Vi i Sala kommer även att synas på Salamässan som är i höst. Vi jobbar på många plan i samhället för att det ska bli bättre och tryggare.

Till sist tackade ordförande alla som kommit och avslutade mötet.

Mer läsning

Annons