Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för försäljning av Ramsjö skola

I över ett år har Ramsjö skola i Morgongåva stått tom. Kommunfullmäktige i Heby har nu givit förvaltande Hebyfastigheter klartecken till en försäljning. Hebyfastigheter har dock inte tagit några beslut om hur de tänker göra.

Annons

Svenska kyrkan i Vittinge har visat intresse för skolan men Hebyfastigheters VD Ove Hedberg vill inte bekräfta om några förhandlingar pågår.

- Det har visat ett intresse. Sedan får vi se vad det leder till, säger Ove Hedberg.

Han säger dock att han är mycket postitiv över beslutet att Hebyfastigheter nu har möjligheten att sälja men poängterar att de ännu inte tagit några beslut om hur de ska göra.

- Det kan lika gärna bli fråga om ett längre arrendekontrakt. Detta blir en förhandlingsfråga med eventuella intressenter.

Idag arrenderar Morgongåva Boxningsklubb gymnastiksalen vid skolan och Ove Hedberg säger att detta arrendekontrakt kommer att tas med vi eventuella förhandlingar. Hebyfastigheter vill inte att föreningen ska drabbas vid en försäljning eller utarrendering. I kommunfullmäktiges beslut ingår dock att kommunstyrelsen ska godkänna eventuella köpe- eller arrendeavtal.

Mer läsning

Annons