Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturcentrum inom fyra år enda löftet

Artikel 8 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Nya partiet Salas bästa vill skapa ”sovstaden” Sommarhagen, gymnasieprogram för gruvteknik, älgpark och helgöppet dagis.

Annons
Nya partiet Salas bästa ställer upp i kommunalvalet i Sala. Foto: Ingalill Forss Norberg

Det nya partiet Salas bästa, som ställer upp i kommunvalet, signalerar vare sig höjning eller sänkning av skatten. Allt som föreslås i valmanifestet ska rymmas inom gällande budgetramar.

I maj presenterade ledningen för Salas bästa partiets viljeinriktning och manifest inför valet den 19 september. Vilket block partiet kommer att stödja om det får mandat i kommunfullmäktige vill ledningen i dag inte säga.

– Det är många som vill stoppa in oss i ett fack. Men vi är ”färgblinda” och har inga förutfattade meningar om vilket block vi vill stödja. Nu avvaktar vi vad Salas övriga partier vill göra med och för Sala, säger Gunnar Forsgren, som är partiledare i Salas bästa.

Valmanifestet baseras på visionen om hur Sala ska bli ”en av Sveriges bästa kommuner att bo, leva och verka i”. Det talas om ökat företagande, ökat bostadsbyggande, bättre kvalitet på skola och äldrevård, utökad service inom barnomsorgen, livskraft åt landsbygden, snabbare kommunala beslut och offensiv satsning på idrott, kultur och föreningsliv.

Utökning och satsning? Sådant kostar pengar. Hur löser Salas bästa det?

– Vi har noga tittat på att det ryms inom de investeringsbudgetar som finns. För framtiden vill vi att kommunen fokuserar på intäkterna, i stället för som nu på besparingar. Vi måste få fler människor att vilja bo i Sala och driva företag här. Då ökar intäkterna, säger Marcus Andersson, partisekreterare.

Ett sätt att locka företag är enligt Salas bästa snabba kommunala beslut. Partiet lanserar också ett förslag om tre kommundelsnämnder.                                                         – Landsbygden måste utvecklas mer. Men kommundelsnämnder är ett projekt som tar åtta-tolv år att genomföra. I början handlar det kanske om referensgrupper, säger Marcus Andersson.

Bland förslagen i Salas bästas valmanifest finns också följande:

Sex män, en kvinna

Salas bästa består av

Gunnar Forsgren, verksamhetschef.                      Kristin Eiriksdottir, kulturarbetare.

Magnus Eriksson, säljare.

Bror-Erik Andersson, företagare.

Daniel Ahlin, kommuntjänsteman.

Marcus Andersson, företagare.

Ljupco Barutovski, företagare.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons