Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala Partiet vill vara som vågmästare

Det är fortfarande osäkert hur Heby kommuns styre kommer att se ut de närmaste fyra åren. Lokala Partiet vill hellre vara vågmästare än ansluta sig till något av blocken.

Annons

Det är ett osäkert läge som råder inom politiken i Heby kommun. Partierna väntar ut varandra och inga förhandlingar har ännu inletts.

Socialdemokraterna avvaktar med att ta några beslut och inväntar vad övriga partier kommer fram till.

- Det här är sämsta tänkbara läge för kommunpolitiken. Ett minoritetsstyre är aldrig bra, säger Carina Schön (S).

Centerpartiet vill heller inte sia om den politiska framtiden. Marie Wilén tillstår att samtal har inletts men att nga regelrätta förhandlingar pågår.

För Moderaterna är Allianspartiernas samarbete allra viktigast.

- Vi arbetar för Hebys framtid och vi anser ju att det är Allianspartierna som gör det bäst. Självklart vore det jättebra med ett majoritetsstyre. Vi får se hur detta slutar, säger Margaretha Gadde-Jennische.

Lokala Partiet verkar vara det enda partiet som är relativt nöjda med den uppkomna situationen. Som det ser ut nu får de en vågmästarroll och de föredrar den framför att ansluta sig till något av blocken.

- Som fria och obundna anser vi att vi kan driva våra hjärtefrågor på ett effektivare sätt. Vi har ingenting emot att vara vågmästare under de närmaste fyra åren, säger Kurt Lindgren (LP).

Skulle de övriga partierna börja förhandla över blockgränserna medger han dock att Lokala Partiet också vill vara med och förhandla.

Läs mer i fredagens SA

Mer läsning

Annons