Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M i Sala vill ge mer makt åt pensionärerna

Artikel 56 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Moderaterna i Sala vill ge pensionärerna mer valfrihet då det gäller det mesta.

Annons

– Vi vill ge mer makt åt pensionärerna. De ska ha mer inflytande över sin egen vardag, säger M-ledaren Peter Molin.

Han vill se en reformering av hemtjänsten. Han vill också att pensionärerna själva ska kunna bestämma vilken service de vill ha.

– Det ska finnas ett grundutbud som alla har rätt till utan behovsprövning. Sedan ska det gå att välja till ytterligare hjälp som fönsterputsning och snöskottning. Det är bra om samma person sköter det mesta. Det skapar kontinuitet och trygghet, menar M-ledaren.

Han vill också ha en parbogaranti och han ser Östra kvarteren som en lämplig plats för det större äldreboende som ska byggas i Sala de närmaste åren.

Moderaterna vill också prioritera en utbyggnad av Lärkans sportfält. Han tycker att det är viktigt att den tidsplan som nu finns hålls.

Han kan också tänka sig att göra om Lärkbacksskolan till ett idrottscentrum för klubbarnas kanslier, omklädningsrum, samlingsrum med mera.

– Ett annat alternativ är att Lärkbacksskolan blir en skola med någon typ av sportprofil. Den ligger ju bra till för det i kanten av sportfältet.

Näringslivet är en annan punkt Moderaterna i Sala vill satsa på.

– Vi måste ha mer dialog med företagarna för att få reda på deras önskemål. Mer tomtmark måste tas fram för nya företag och handläggningen måste bli snabbare. Varför inte lägga över bygglovsansökningar på nätet, precis som är på gång i Västerås? frågar sig Molin.

De tio första namnen till fullmäktige

1) Peter Molin, 2) Andreas Österberg, 3) Jan Olov Eriksson, 4) Michael PB Johansson, 5) Maria Thunberg, 6) Mathias Goldkuhl, 7) Emil Klingström, 8) Allan Westin, 9) Sven Elgstedt, 10) Pernilla Kahn.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons