Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsministern knöt band medSalas ensamkommande flyktingbarn

HVB-hemmet för Salas ensamkommande flyktingbarn har varit i gång sedan i början av januari. Men på fredagen invigdes boendet Fyrklövern på Klövervägen officiellt med mingel och ministerbesök.

Annons
Migrationsminister Tobias Billström (M) och  ensamkommande flyktingpojken Aliad Reza, 15, knöt ett symboliskt band när Fyrklövern invigdes.

En av 50-talet inbjudna gäster till invigningen var nämligen migrationsminister Tobias Billström (M). Han önskade Salas flyktingbarn lycka till i framtiden och förklarade också hur viktigt det är att ensamma flyktingbarn får rätt stöd och hjälp. I dag saknas fortfarande 750 platser i Sverige och 500 ensamkommande flyktingbarn sitter i snitt 100 dagar på ett transitboende.

-Det är alldeles för länge. Därför är det viktigt att kommunerna hjälper unga asylsökande så de får en meningsfull tid i Sverige. Och det oavsett om asyl sedan beviljas eller inte i slutänden. Och i Sala ser det lovande ut. Jag har varit på 45 sådana här boenden runt om i landet men har aldrig stött på det synsätt som finns här.  Ni tar gemensamt ansvar och  gör en positiv grej av att få lösa problem som ni letar på, sade Tobias Billström bland annat.

Därefter fick han hjälp av bland annat av 15-åriga Alidad Rezai från Afganistan att knyta ett symboliskt invigningsband som förklarade boendet öppnat.

Läs mer om invigningen i måndagens SA.

.

Mer läsning

Annons